hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Zgusnuta sirutka u proizvodnji krem sladoleda

Vesna Kerin ; Tvornica sladoleda "Ledo", Zagreb
Davor Baković

Puni tekst: hrvatski, pdf (609 KB) str. 122-126 preuzimanja: 172* citiraj
APA 6th Edition
Kerin, V. i Baković, D. (1977). Zgusnuta sirutka u proizvodnji krem sladoleda. Mljekarstvo, 27 (6), 122-126. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/109618
MLA 8th Edition
Kerin, Vesna i Davor Baković. "Zgusnuta sirutka u proizvodnji krem sladoleda." Mljekarstvo, vol. 27, br. 6, 1977, str. 122-126. https://hrcak.srce.hr/109618. Citirano 23.07.2019.
Chicago 17th Edition
Kerin, Vesna i Davor Baković. "Zgusnuta sirutka u proizvodnji krem sladoleda." Mljekarstvo 27, br. 6 (1977): 122-126. https://hrcak.srce.hr/109618
Harvard
Kerin, V., i Baković, D. (1977). 'Zgusnuta sirutka u proizvodnji krem sladoleda', Mljekarstvo, 27(6), str. 122-126. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/109618 (Datum pristupa: 23.07.2019.)
Vancouver
Kerin V, Baković D. Zgusnuta sirutka u proizvodnji krem sladoleda. Mljekarstvo [Internet]. 1977 [pristupljeno 23.07.2019.];27(6):122-126. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/109618
IEEE
V. Kerin i D. Baković, "Zgusnuta sirutka u proizvodnji krem sladoleda", Mljekarstvo, vol.27, br. 6, str. 122-126, 1977. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/109618. [Citirano: 23.07.2019.]

Sažetak
U tehnologiji sladoleda potrebno je povećati mliječnu bezmasnu suhu tvar koju sačinjavaju mliječne bjelančevine, mliječni šećer i mineralne tvari. Do sada se za to najviše koristilo obrano mlijeko u prahu, a u zadnje vrijeme sve više demineralizirana sirutka u prahu.

Ključne riječi
krem sladoled; zgusnuta sirutka

Hrčak ID: 109618

URI
https://hrcak.srce.hr/109618

Posjeta: 275 *