hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Emulgatori, soli za topljenje sira

Ivan Strahija ; "Zdenka", Trg kralja Tomislava 15, 43293 Veliki Zdenci

Puni tekst: hrvatski, pdf (516 KB) str. 156-159 preuzimanja: 291* citiraj
APA 6th Edition
Strahija, I. (1977). Emulgatori, soli za topljenje sira. Mljekarstvo, 27 (7), 156-159. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/109668
MLA 8th Edition
Strahija, Ivan. "Emulgatori, soli za topljenje sira." Mljekarstvo, vol. 27, br. 7, 1977, str. 156-159. https://hrcak.srce.hr/109668. Citirano 06.05.2021.
Chicago 17th Edition
Strahija, Ivan. "Emulgatori, soli za topljenje sira." Mljekarstvo 27, br. 7 (1977): 156-159. https://hrcak.srce.hr/109668
Harvard
Strahija, I. (1977). 'Emulgatori, soli za topljenje sira', Mljekarstvo, 27(7), str. 156-159. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/109668 (Datum pristupa: 06.05.2021.)
Vancouver
Strahija I. Emulgatori, soli za topljenje sira. Mljekarstvo [Internet]. 1977 [pristupljeno 06.05.2021.];27(7):156-159. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/109668
IEEE
I. Strahija, "Emulgatori, soli za topljenje sira", Mljekarstvo, vol.27, br. 7, str. 156-159, 1977. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/109668. [Citirano: 06.05.2021.]

Sažetak
Proces topljenja temelji se na djelovanju kemijskih, odnosno fizičkih činilaca na sir. Jedan od značajnih faktora je utjecaj soli za topljenje. Da bi se proces topljenja mogao pravilno odvijati i da proizvod već u momentu pasterizacije ne bude nekvalitetan, neophodno je znati, koje su potrebne optimalne količine soli za topljenje, kao i koja vrsta.

Ključne riječi
sir; topljenje; emulgatori

Hrčak ID: 109668

URI
https://hrcak.srce.hr/109668

Posjeta: 478 *