Skoči na glavni sadržaj

Recenzija, Prikaz slučaja

Bakteriološka i organoleptička istraživanja kvalitete mlijeka kod različitih sistema pakovanja

Dinko Kaštelan ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, 10000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 1.484 Kb

str. 204-216

preuzimanja: 463

citiraj


Sažetak

Osam dana provodila su se bakteriološka i organoleptička istraživanja kvalitete mlijeka kod različitih sistema pakovanja ovisno o uvjetima skladištenja mlijeka. Sistem pakovanja bitno se razlikuje po zračnom prostoru nad mlijekom, koje je pakovano. Sistem A ne predviđa zračni prostor, sistem B (pakovanje visokog formata) u krovastom dijelu pakovanja ima graničnu površinu mlijeko/zrak cca 49 cm3, sistem C (poprečni format pakovanja) ima graničnu površinu cca 71 cm3 s većim volumenom zraka.

Ključne riječi

mlijeko; kvaliteta; pakovanje

Hrčak ID:

109681

URI

https://hrcak.srce.hr/109681

Datum izdavanja:

1.9.1977.

Posjeta: 842 *