hrcak mascot   Srce   HID

Professional paper

Biološki aktivne tvari u mljekarskoj proizvodnji

Ljerka Kršev ; "Dukat", Marijana Čavića 9, 10000 Zagreb

Fulltext: croatian, pdf (533 KB) pages 236-239 downloads: 218* cite
APA 6th Edition
Kršev, Lj. (1977). Biološki aktivne tvari u mljekarskoj proizvodnji. Mljekarstvo, 27 (10), 236-239. Retrieved from https://hrcak.srce.hr/109737
MLA 8th Edition
Kršev, Ljerka. "Biološki aktivne tvari u mljekarskoj proizvodnji." Mljekarstvo, vol. 27, no. 10, 1977, pp. 236-239. https://hrcak.srce.hr/109737. Accessed 2 Mar. 2021.
Chicago 17th Edition
Kršev, Ljerka. "Biološki aktivne tvari u mljekarskoj proizvodnji." Mljekarstvo 27, no. 10 (1977): 236-239. https://hrcak.srce.hr/109737
Harvard
Kršev, Lj. (1977). 'Biološki aktivne tvari u mljekarskoj proizvodnji', Mljekarstvo, 27(10), pp. 236-239. Available at: https://hrcak.srce.hr/109737 (Accessed 02 March 2021)
Vancouver
Kršev Lj. Biološki aktivne tvari u mljekarskoj proizvodnji. Mljekarstvo [Internet]. 1977 [cited 2021 March 02];27(10):236-239. Available from: https://hrcak.srce.hr/109737
IEEE
Lj. Kršev, "Biološki aktivne tvari u mljekarskoj proizvodnji", Mljekarstvo, vol.27, no. 10, pp. 236-239, 1977. [Online]. Available: https://hrcak.srce.hr/109737. [Accessed: 02 March 2021]

Abstracts
Biološki aktivne tvari, koje se koriste u mljekarskoj proizvodnji možemo podijeliti u dvije grupe: aktivatore i inhibitore. Aktivatori olakšavaju i ubrzavaju rad i razvoj mikroorganizama, naravno onih koji su za određeni proces poželjni i korisni, dok inhibitori sprečavaju rast mikroorganizama i to onih, koji su nepoželjni i štetni u nekom zadanom procesu.

Keywords
mlijeko; biološki aktivne tvari; mljekarska proizvodnja

Hrčak ID: 109737

URI
https://hrcak.srce.hr/109737

Visits: 381 *