APA 6th Edition Kršev, Lj. (1977). Biološki aktivne tvari u mljekarskoj proizvodnji. Mljekarstvo, 27 (10), 236-239. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/109737
MLA 8th Edition Kršev, Ljerka. "Biološki aktivne tvari u mljekarskoj proizvodnji." Mljekarstvo, vol. 27, br. 10, 1977, str. 236-239. https://hrcak.srce.hr/109737. Citirano 03.03.2021.
Chicago 17th Edition Kršev, Ljerka. "Biološki aktivne tvari u mljekarskoj proizvodnji." Mljekarstvo 27, br. 10 (1977): 236-239. https://hrcak.srce.hr/109737
Harvard Kršev, Lj. (1977). 'Biološki aktivne tvari u mljekarskoj proizvodnji', Mljekarstvo, 27(10), str. 236-239. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/109737 (Datum pristupa: 03.03.2021.)
Vancouver Kršev Lj. Biološki aktivne tvari u mljekarskoj proizvodnji. Mljekarstvo [Internet]. 1977 [pristupljeno 03.03.2021.];27(10):236-239. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/109737
IEEE Lj. Kršev, "Biološki aktivne tvari u mljekarskoj proizvodnji", Mljekarstvo, vol.27, br. 10, str. 236-239, 1977. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/109737. [Citirano: 03.03.2021.]
Sažetak Biološki aktivne tvari, koje se koriste u mljekarskoj proizvodnji možemo podijeliti u dvije grupe: aktivatore i inhibitore. Aktivatori olakšavaju i ubrzavaju rad i razvoj mikroorganizama, naravno onih koji su za određeni proces poželjni i korisni, dok inhibitori sprečavaju rast mikroorganizama i to onih, koji su nepoželjni i štetni u nekom zadanom procesu.