Skoči na glavni sadržaj

Pregledni rad

Budući razvoj mikrobiologije i industrijske biotehnologije proteaza u prehrambenoj industriji

Alagarsamy Sumantha ; Biotechnology Division, Regional Research Laboratory, CSIR, Trivandrum 695 019, India
Christian Larroche ; Laboratoire de Génie Chimique et Biochimique, CUST-Université Blaise Pascal, 24 Avenue des Landais, B.P. 206, F-63174, Aubière Cedex, France
Ashok Pandey ; Biotechnology Division, Regional Research Laboratory, CSIR, Trivandrum 695 019, India


Puni tekst: hrvatski pdf 25 Kb

str. 211-220

preuzimanja: 362

citiraj

Puni tekst: engleski pdf 118 Kb

str. 211-220

preuzimanja: 1.661

citiraj


Sažetak

Najnovija dostignuća u industrijskoj biotehnologiji omogućila su primjenu novih i neotkrivenih mikroorganizama i razvoj poboljšanih postupaka u proizvodnji enzima. To je povećalo prinose enzima i olakšalo razvoj djelotvornijeg industrijskog postupka proizvodnje. U ovom je radu opisana proizvodnja kiselih i neutralnih proteaza, osobito što se tiče
proizvođača, postupaka proizvodnje i njihovih poboljšanja, te proizvoda i njegove primjene.

Ključne riječi

Hrčak ID:

109854

URI

https://hrcak.srce.hr/109854

Datum izdavanja:

15.6.2006.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 2.924 *