hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Evaporation during spray drying of milk

Svetozar Stanišić ; Tehnološki fakultet, Bulevar Cara Lazara 1, 21000 Novi Sad
Milan Medojević

Puni tekst: hrvatski, pdf (899 KB) str. 48-55 preuzimanja: 573* citiraj
APA 6th Edition
Stanišić, S. i Medojević, M. (1981). Isparavanje pri sušenju mlijeka raspršivanjem. Mljekarstvo, 31 (2), 48-55. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/109883
MLA 8th Edition
Stanišić, Svetozar i Milan Medojević. "Isparavanje pri sušenju mlijeka raspršivanjem." Mljekarstvo, vol. 31, br. 2, 1981, str. 48-55. https://hrcak.srce.hr/109883. Citirano 09.05.2021.
Chicago 17th Edition
Stanišić, Svetozar i Milan Medojević. "Isparavanje pri sušenju mlijeka raspršivanjem." Mljekarstvo 31, br. 2 (1981): 48-55. https://hrcak.srce.hr/109883
Harvard
Stanišić, S., i Medojević, M. (1981). 'Isparavanje pri sušenju mlijeka raspršivanjem', Mljekarstvo, 31(2), str. 48-55. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/109883 (Datum pristupa: 09.05.2021.)
Vancouver
Stanišić S, Medojević M. Isparavanje pri sušenju mlijeka raspršivanjem. Mljekarstvo [Internet]. 1981 [pristupljeno 09.05.2021.];31(2):48-55. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/109883
IEEE
S. Stanišić i M. Medojević, "Isparavanje pri sušenju mlijeka raspršivanjem", Mljekarstvo, vol.31, br. 2, str. 48-55, 1981. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/109883. [Citirano: 09.05.2021.]

Sažetak
The authors describe dynamics of water evaporation at milk spray drying. The amount of heat absorbed by milk droplets does not depend of their dimensions. Increase of heat coefficient is possible with increase of inlet air temperature. But this possibility is limited due to damaging effect of high temperatures on product quality.

Ključne riječi
milk; drying; evaporation

Hrčak ID: 109883

URI
https://hrcak.srce.hr/109883

[hrvatski]

Posjeta: 771 *