Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Ispitivanje utjecaja aflatoksina B1 na dinamiku razvoja mikroorganizama u zrenju trapista

Dragojlo Obradović ; Poljoprivredni fakultet, Nemanjina 6, 11080 Beograd, Srbija
Angelina Nikolin
Marija Šutić


Puni tekst: hrvatski pdf 811 Kb

str. 111-118

preuzimanja: 304

citiraj


Sažetak

Mikotoksini su metabolitski proizvodi plesni i spadaju u grupu prirodno najjačih karcinogenih supstanci koje se mogu naći u hrani. Od svih mikotoksina, kada se radi o mlijeku i mliječnim proizvodima najintenzivnije su ispitivani aflatoksini o čemu svjedoče veoma obimni literaturni podaci.

Ključne riječi

sir; trapist; zrenje; aflatoksin; razvoj mikroorganizama

Hrčak ID:

109936

URI

https://hrcak.srce.hr/109936

Datum izdavanja:

2.4.1981.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 757 *