Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Izučavanje kemijskog sastava mlijeka na brdsko-planinskim područjima SR Srbije i mogućnosti prerade na mjestu proizvodnje

Mihajlo Ostojić ; Institut za mlekarstvo, Beograd
Dragica Miočinović


Puni tekst: hrvatski pdf 716 Kb

str. 178-182

preuzimanja: 417

citiraj


Sažetak

Rad obuhvata ispitivanje kvaliteta mlijeka u području Zlatibora i Timočkoj krajini. U Timočkoj krajini iznosila je suha tvar 12,68 %, mast 3,97 % prosječno, na području Zlatibora suha tvar je 13,06, a mast 3,88 % prosječno. U regionu Timočke krajine organizirana je tehnološki modificirana i usavršena proizvodnja bijelih sireva, što se pokazalo vrlo ekonomičnim načinom iskorištavanja mliječnih viškova.

Ključne riječi

mlijeko; kemijski sastav; brdsko-planinska područja

Hrčak ID:

109950

URI

https://hrcak.srce.hr/109950

Datum izdavanja:

1.6.1981.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 886 *