hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Izučavanje kemijskog sastava mlijeka na brdsko-planinskim područjima SR Srbije i mogućnosti prerade na mjestu proizvodnje

Mihajlo Ostojić ; Institut za mlekarstvo, Beograd
Dragica Miočinović

Puni tekst: hrvatski, pdf (716 KB) str. 178-182 preuzimanja: 156* citiraj
APA 6th Edition
Ostojić, M. i Miočinović, D. (1981). Izučavanje kemijskog sastava mlijeka na brdsko-planinskim područjima SR Srbije i mogućnosti prerade na mjestu proizvodnje. Mljekarstvo, 31 (6), 178-182. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/109950
MLA 8th Edition
Ostojić, Mihajlo i Dragica Miočinović. "Izučavanje kemijskog sastava mlijeka na brdsko-planinskim područjima SR Srbije i mogućnosti prerade na mjestu proizvodnje." Mljekarstvo, vol. 31, br. 6, 1981, str. 178-182. https://hrcak.srce.hr/109950. Citirano 22.07.2019.
Chicago 17th Edition
Ostojić, Mihajlo i Dragica Miočinović. "Izučavanje kemijskog sastava mlijeka na brdsko-planinskim područjima SR Srbije i mogućnosti prerade na mjestu proizvodnje." Mljekarstvo 31, br. 6 (1981): 178-182. https://hrcak.srce.hr/109950
Harvard
Ostojić, M., i Miočinović, D. (1981). 'Izučavanje kemijskog sastava mlijeka na brdsko-planinskim područjima SR Srbije i mogućnosti prerade na mjestu proizvodnje', Mljekarstvo, 31(6), str. 178-182. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/109950 (Datum pristupa: 22.07.2019.)
Vancouver
Ostojić M, Miočinović D. Izučavanje kemijskog sastava mlijeka na brdsko-planinskim područjima SR Srbije i mogućnosti prerade na mjestu proizvodnje. Mljekarstvo [Internet]. 1981 [pristupljeno 22.07.2019.];31(6):178-182. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/109950
IEEE
M. Ostojić i D. Miočinović, "Izučavanje kemijskog sastava mlijeka na brdsko-planinskim područjima SR Srbije i mogućnosti prerade na mjestu proizvodnje", Mljekarstvo, vol.31, br. 6, str. 178-182, 1981. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/109950. [Citirano: 22.07.2019.]

Sažetak
Rad obuhvata ispitivanje kvaliteta mlijeka u području Zlatibora i Timočkoj krajini. U Timočkoj krajini iznosila je suha tvar 12,68 %, mast 3,97 % prosječno, na području Zlatibora suha tvar je 13,06, a mast 3,88 % prosječno. U regionu Timočke krajine organizirana je tehnološki modificirana i usavršena proizvodnja bijelih sireva, što se pokazalo vrlo ekonomičnim načinom iskorištavanja mliječnih viškova.

Ključne riječi
mlijeko; kemijski sastav; brdsko-planinska područja

Hrčak ID: 109950

URI
https://hrcak.srce.hr/109950

[engleski]

Posjeta: 279 *