hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Domaće vrhnje - sadržaj masti kao kriterij kvalitete

Jasmina Lukač ; Zavod za mljekarstvo, Agronomski fakultet, Svetošimunska 25, 10000 Zagreb
Dimitrije Sabadoš

Puni tekst: hrvatski, pdf (498 KB) str. 2-5 preuzimanja: 284* citiraj
APA 6th Edition
Lukač, J. i Sabadoš, D. (1978). Domaće vrhnje - sadržaj masti kao kriterij kvalitete. Mljekarstvo, 28 (1), 2-5. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/111299
MLA 8th Edition
Lukač, Jasmina i Dimitrije Sabadoš. "Domaće vrhnje - sadržaj masti kao kriterij kvalitete." Mljekarstvo, vol. 28, br. 1, 1978, str. 2-5. https://hrcak.srce.hr/111299. Citirano 16.05.2021.
Chicago 17th Edition
Lukač, Jasmina i Dimitrije Sabadoš. "Domaće vrhnje - sadržaj masti kao kriterij kvalitete." Mljekarstvo 28, br. 1 (1978): 2-5. https://hrcak.srce.hr/111299
Harvard
Lukač, J., i Sabadoš, D. (1978). 'Domaće vrhnje - sadržaj masti kao kriterij kvalitete', Mljekarstvo, 28(1), str. 2-5. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/111299 (Datum pristupa: 16.05.2021.)
Vancouver
Lukač J, Sabadoš D. Domaće vrhnje - sadržaj masti kao kriterij kvalitete. Mljekarstvo [Internet]. 1978 [pristupljeno 16.05.2021.];28(1):2-5. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/111299
IEEE
J. Lukač i D. Sabadoš, "Domaće vrhnje - sadržaj masti kao kriterij kvalitete", Mljekarstvo, vol.28, br. 1, str. 2-5, 1978. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/111299. [Citirano: 16.05.2021.]

Sažetak
U asortimanu proizvoda seljačkih poljoprivrednih gospodarstava kvantitativno važno mjesto u prodaji tih proizvoda zauzima domaće vrhnje, dobiveno na tradicionalan način obiranjem spontano skiseljenog mlijeka. Takvo, nepasterizirano, tj. sirovo vrhnje iznosi se od davnih vremena na raznovrsne tržnice u zemlji.

Ključne riječi
vrhnje; sadržaj masti; kvaliteta

Hrčak ID: 111299

URI
https://hrcak.srce.hr/111299

[engleski]

Posjeta: 519 *