hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Karakteristike kozjeg mlijeka i sira i njihova tržna vrijednost

Natalija Dozet ; Poljoprivredni fakultet, Zmaja od Bosne 8, Sarajevo, BiH

Puni tekst: hrvatski, pdf (878 KB) str. 99-104 preuzimanja: 536* citiraj
APA 6th Edition
Dozet, N. (1978). Karakteristike kozjeg mlijeka i sira i njihova tržna vrijednost. Mljekarstvo, 28 (5), 99-104. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/111397
MLA 8th Edition
Dozet, Natalija. "Karakteristike kozjeg mlijeka i sira i njihova tržna vrijednost." Mljekarstvo, vol. 28, br. 5, 1978, str. 99-104. https://hrcak.srce.hr/111397. Citirano 18.01.2021.
Chicago 17th Edition
Dozet, Natalija. "Karakteristike kozjeg mlijeka i sira i njihova tržna vrijednost." Mljekarstvo 28, br. 5 (1978): 99-104. https://hrcak.srce.hr/111397
Harvard
Dozet, N. (1978). 'Karakteristike kozjeg mlijeka i sira i njihova tržna vrijednost', Mljekarstvo, 28(5), str. 99-104. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/111397 (Datum pristupa: 18.01.2021.)
Vancouver
Dozet N. Karakteristike kozjeg mlijeka i sira i njihova tržna vrijednost. Mljekarstvo [Internet]. 1978 [pristupljeno 18.01.2021.];28(5):99-104. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/111397
IEEE
N. Dozet, "Karakteristike kozjeg mlijeka i sira i njihova tržna vrijednost", Mljekarstvo, vol.28, br. 5, str. 99-104, 1978. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/111397. [Citirano: 18.01.2021.]

Sažetak
Poljoprivreda brdsko-planinskog područja je značajno usmjerena na razvijanje stočarske proizvodnje. Uz razvoj govedarske i ovčarske proizvodnje organiziran uzgoj koza može da doprinese daljem razvijanju proizvodnje mlijeka i mliječnih proizvoda. Prirodni i drugi uvjeti u ovim područjima omogućuju razvoj proizvodnje mlijeka na društvenim i individualnim gazdinstvima, a time doprinose intenzivnoj i suvremenijoj preradi mlijeka.

Ključne riječi
kozje mlijeko; kozji sir; karakteristike

Hrčak ID: 111397

URI
https://hrcak.srce.hr/111397

[engleski]

Posjeta: 775 *