Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Rezultati ispitivanja podesnosti preparata P3 Zinnfest pri obradi mlijeka na mjestu proizvodnje

Velimir Jovanović ; Institut za mlekarstvo, Beograd
Desanka Milenković
Jablanka Videnović
Zoran Jovanović


Puni tekst: hrvatski pdf 1.113 Kb

str. 232-238

preuzimanja: 431

citiraj


Sažetak

Paralelno sa razvojem proizvodnje i prerade mlijeka dolazi do izražaja i značaj čišćenja i dezinfekcije pribora i opreme, kako na mjestu proizvodnje tako i pri industrijskoj preradi mlijeka. To rezultira iz saznanja da su sudovi, mljekarski pribor i oprema za preradu jedan od najvažnijih izvora mikroorganizama u mlijeku jer do kontaminacije mlijeka i mliječnih proizvoda dolazi najčešće u slučajevima kada je mlijeko u kontaktu sa zagađenim ili neefikasno saniranim površinama.

Ključne riječi

mlijeko; proizvodnja; obrada

Hrčak ID:

111699

URI

https://hrcak.srce.hr/111699

Datum izdavanja:

1.10.1978.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 923 *