hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Prilog poznavanju sastava i mikroflore paškog sira

Matej Markeš ; Prehrambeno-tehnološki institut, Zagreb
Mihajlo Rubeša
Vera Bašić
Blanka Koludrović
Ljubica Stojak
Ljerka Lešić

Puni tekst: hrvatski, pdf (791 KB) str. 26-30 preuzimanja: 241* citiraj
APA 6th Edition
Markeš, M., Rubeša, M., Bašić, V., Koludrović, B., Stojak, Lj. i Lešić, Lj. (1979). Prilog poznavanju sastava i mikroflore paškog sira. Mljekarstvo, 29 (2), 26-30. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/115294
MLA 8th Edition
Markeš, Matej, et al. "Prilog poznavanju sastava i mikroflore paškog sira." Mljekarstvo, vol. 29, br. 2, 1979, str. 26-30. https://hrcak.srce.hr/115294. Citirano 16.01.2021.
Chicago 17th Edition
Markeš, Matej, Mihajlo Rubeša, Vera Bašić, Blanka Koludrović, Ljubica Stojak i Ljerka Lešić. "Prilog poznavanju sastava i mikroflore paškog sira." Mljekarstvo 29, br. 2 (1979): 26-30. https://hrcak.srce.hr/115294
Harvard
Markeš, M., et al. (1979). 'Prilog poznavanju sastava i mikroflore paškog sira', Mljekarstvo, 29(2), str. 26-30. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/115294 (Datum pristupa: 16.01.2021.)
Vancouver
Markeš M, Rubeša M, Bašić V, Koludrović B, Stojak Lj, Lešić Lj. Prilog poznavanju sastava i mikroflore paškog sira. Mljekarstvo [Internet]. 1979 [pristupljeno 16.01.2021.];29(2):26-30. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/115294
IEEE
M. Markeš, M. Rubeša, V. Bašić, B. Koludrović, Lj. Stojak i Lj. Lešić, "Prilog poznavanju sastava i mikroflore paškog sira", Mljekarstvo, vol.29, br. 2, str. 26-30, 1979. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/115294. [Citirano: 16.01.2021.]

Sažetak
Da bi se zaustavila negativna privredna i demografska kretanja na području otoka Paga, Skupština općine pokreće - pored ostalih i akciju za povećanje, poboljšanje, tipizaciju i zaštitu proizvodnje paškog sira. Ova uvodna ispitivanja paškog sira, izvršena u PTI-u u Zagrebu, trebala su pružiti informaciju da li i u kojoj mjeri sadašnja proizvodnja paškog sira udovoljava zakonskim propisima te u kojoj mjeri po svojim organoleptičkim karakteristikama pripada tipu izvornog paškog sira. Dio rezultata provedenih ispitivanja prikazan je u ovom radu.

Ključne riječi
paški sir; sastav; mikroflora

Hrčak ID: 115294

URI
https://hrcak.srce.hr/115294

Posjeta: 444 *