hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Mogućnosti korištenja sirutke u prehrani

Davor Baković ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Ljubica Tratnik

Puni tekst: hrvatski, pdf (744 KB) str. 36-40 preuzimanja: 802* citiraj
APA 6th Edition
Baković, D. i Tratnik, Lj. (1979). Mogućnosti korištenja sirutke u prehrani. Mljekarstvo, 29 (2), 36-40. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/115301
MLA 8th Edition
Baković, Davor i Ljubica Tratnik. "Mogućnosti korištenja sirutke u prehrani." Mljekarstvo, vol. 29, br. 2, 1979, str. 36-40. https://hrcak.srce.hr/115301. Citirano 20.01.2021.
Chicago 17th Edition
Baković, Davor i Ljubica Tratnik. "Mogućnosti korištenja sirutke u prehrani." Mljekarstvo 29, br. 2 (1979): 36-40. https://hrcak.srce.hr/115301
Harvard
Baković, D., i Tratnik, Lj. (1979). 'Mogućnosti korištenja sirutke u prehrani', Mljekarstvo, 29(2), str. 36-40. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/115301 (Datum pristupa: 20.01.2021.)
Vancouver
Baković D, Tratnik Lj. Mogućnosti korištenja sirutke u prehrani. Mljekarstvo [Internet]. 1979 [pristupljeno 20.01.2021.];29(2):36-40. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/115301
IEEE
D. Baković i Lj. Tratnik, "Mogućnosti korištenja sirutke u prehrani", Mljekarstvo, vol.29, br. 2, str. 36-40, 1979. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/115301. [Citirano: 20.01.2021.]

Sažetak
U svjetskoj ishrani je sve veći manjak bjelančevina te se traže svi mogući izvori kako bi se taj manjak ublažio. Sirutka, sporedni proizvod sirarstva, je takav izvor bjelančevina, a može i posredno biti interesantna za dobivanje novih proteinskih koncentrata. U svijetu se samo 50 % sirutke iskorištava i to pretežno sušene za ishranu stoke. Zastarjelo mišljenje da je sirutka manje vrijedan proizvod želimo ovim kratkim izlaganjem opovrgnuti.

Ključne riječi
sirutka; prehrana

Hrčak ID: 115301

URI
https://hrcak.srce.hr/115301

Posjeta: 1.060 *