Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Ispitivanje hranidbene vrijednosti pasteriziranog i kratkotrajno steriliziranog mlijeka

Natalija Dozet ; Poljoprivredni fakultet, Zmaja od Bosne 8, Sarajevo, BiH
Marko Stanišić
Sonja Bijeljac


Puni tekst: hrvatski pdf 1.008 Kb

str. 99-106

preuzimanja: 434

citiraj


Sažetak

Snabdijevanje gradova i industrijskih naselja najvećim dijelom se vrši preko mljekara. Radi toga mljekare u SR BiH su orijentirane prvenstveno na proizvodnju konzumnog mlijeka i mliječnih napitaka, a manjim dijelom na preradu u ostale mliječne proizvode. Jasna usmjerenost mljekarske industrije, uticala je i na usmjerenost naših ispitivanja, na utvrđivanje kvaliteta konzumnog mlijeka na tržištu.

Ključne riječi

mlijeko; pasterizirano; sterilizirano; hranidbene vrijednosti

Hrčak ID:

115497

URI

https://hrcak.srce.hr/115497

Datum izdavanja:

2.5.1979.

Posjeta: 817 *