hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Varijacije sastava pasteriziranog mlijeka - bakar i željezo

Silvija Miletić ; Zavod za mljekarstvo, Agronomski fakultet, Svetošimunska 25, 10000 Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (600 KB) str. 170-174 preuzimanja: 144* citiraj
APA 6th Edition
Miletić, S. (1979). Varijacije sastava pasteriziranog mlijeka - bakar i željezo. Mljekarstvo, 29 (8), 170-174. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/115524
MLA 8th Edition
Miletić, Silvija. "Varijacije sastava pasteriziranog mlijeka - bakar i željezo." Mljekarstvo, vol. 29, br. 8, 1979, str. 170-174. https://hrcak.srce.hr/115524. Citirano 10.04.2020.
Chicago 17th Edition
Miletić, Silvija. "Varijacije sastava pasteriziranog mlijeka - bakar i željezo." Mljekarstvo 29, br. 8 (1979): 170-174. https://hrcak.srce.hr/115524
Harvard
Miletić, S. (1979). 'Varijacije sastava pasteriziranog mlijeka - bakar i željezo', Mljekarstvo, 29(8), str. 170-174. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/115524 (Datum pristupa: 10.04.2020.)
Vancouver
Miletić S. Varijacije sastava pasteriziranog mlijeka - bakar i željezo. Mljekarstvo [Internet]. 1979 [pristupljeno 10.04.2020.];29(8):170-174. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/115524
IEEE
S. Miletić, "Varijacije sastava pasteriziranog mlijeka - bakar i željezo", Mljekarstvo, vol.29, br. 8, str. 170-174, 1979. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/115524. [Citirano: 10.04.2020.]

Sažetak
Varijacije sastava mlijeka stalna su tema istraživanja. Ipak, objavljenih podataka o mikroelementima u mlijeku nalazimo razmjerno malo, naročito u našoj literaturi. Bakar i željezo u mlijeku zanimljivi su s tehnološkog stanovišta jer pridonose ubrzanju procesa oksidacije mliječne masti. Katalitička je aktivnost bakra oko deset puta veća od aktivnosti željeza.

Ključne riječi
pasterizirano mlijeko; sastav; bakar; željezo

Hrčak ID: 115524

URI
https://hrcak.srce.hr/115524

[engleski]

Posjeta: 296 *