hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Neka iskustva o starterima u proizvodnji mliječnih fermentiranih proizvoda

Ljerka Kršev ; "Dukat", Marijana Čavića 9, 10000 Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (267 KB) str. 358-359 preuzimanja: 282* citiraj
APA 6th Edition
Kršev, Lj. (1981). Neka iskustva o starterima u proizvodnji mliječnih fermentiranih proizvoda. Mljekarstvo, 31 (12), 358-359. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/115674
MLA 8th Edition
Kršev, Ljerka. "Neka iskustva o starterima u proizvodnji mliječnih fermentiranih proizvoda." Mljekarstvo, vol. 31, br. 12, 1981, str. 358-359. https://hrcak.srce.hr/115674. Citirano 04.12.2021.
Chicago 17th Edition
Kršev, Ljerka. "Neka iskustva o starterima u proizvodnji mliječnih fermentiranih proizvoda." Mljekarstvo 31, br. 12 (1981): 358-359. https://hrcak.srce.hr/115674
Harvard
Kršev, Lj. (1981). 'Neka iskustva o starterima u proizvodnji mliječnih fermentiranih proizvoda', Mljekarstvo, 31(12), str. 358-359. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/115674 (Datum pristupa: 04.12.2021.)
Vancouver
Kršev Lj. Neka iskustva o starterima u proizvodnji mliječnih fermentiranih proizvoda. Mljekarstvo [Internet]. 1981 [pristupljeno 04.12.2021.];31(12):358-359. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/115674
IEEE
Lj. Kršev, "Neka iskustva o starterima u proizvodnji mliječnih fermentiranih proizvoda", Mljekarstvo, vol.31, br. 12, str. 358-359, 1981. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/115674. [Citirano: 04.12.2021.]

Sažetak
Poznato je da se bez kvalitetne sirovine ne može proizvesti kvalitetan mliječni proizvod. Kvaliteta mlijeka - sirovine sadrži mikrobiološke i kemijske karakteristike. Prve su posljedica higijenskih uvjeta primarne obrade na koje možemo utjecati. Kemijske osobine uvjetovane su pak ishranom, postupkom nakon mužnje, te genetskim faktorima na koje se ne može neposredno utjecati. Tako je npr. pasminska karakteristika postotak masti mlijeka, ali isto tako mogu unutar pasmine biti razlike masnoće mlijeka kao posljedica selekcije. Znamo da je u ovom stoljeću glavni akcent bio na masti mlijeka - plaćanje po masnoći.

Ključne riječi
mliječni fermentirani proizvodi; proizvodnja; starteri

Hrčak ID: 115674

URI
https://hrcak.srce.hr/115674

Posjeta: 471 *