hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Study of quality of "lećevica" cheese

Mirza Hadžiosmanović ; Veterinarski fakultet, Heinzelova 55, 10000 Zagreb
Mate Bubić
Josip Živković
Klara Pfeifer

Puni tekst: hrvatski, pdf (691 KB) str. 40-44 preuzimanja: 231* citiraj
APA 6th Edition
Hadžiosmanović, M., Bubić, M., Živković, J. i Pfeifer, K. (1982). Prilog poznavanju kakvoće lećevičkog sira. Mljekarstvo, 32 (2), 40-44. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/115861
MLA 8th Edition
Hadžiosmanović, Mirza, et al. "Prilog poznavanju kakvoće lećevičkog sira." Mljekarstvo, vol. 32, br. 2, 1982, str. 40-44. https://hrcak.srce.hr/115861. Citirano 28.01.2021.
Chicago 17th Edition
Hadžiosmanović, Mirza, Mate Bubić, Josip Živković i Klara Pfeifer. "Prilog poznavanju kakvoće lećevičkog sira." Mljekarstvo 32, br. 2 (1982): 40-44. https://hrcak.srce.hr/115861
Harvard
Hadžiosmanović, M., et al. (1982). 'Prilog poznavanju kakvoće lećevičkog sira', Mljekarstvo, 32(2), str. 40-44. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/115861 (Datum pristupa: 28.01.2021.)
Vancouver
Hadžiosmanović M, Bubić M, Živković J, Pfeifer K. Prilog poznavanju kakvoće lećevičkog sira. Mljekarstvo [Internet]. 1982 [pristupljeno 28.01.2021.];32(2):40-44. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/115861
IEEE
M. Hadžiosmanović, M. Bubić, J. Živković i K. Pfeifer, "Prilog poznavanju kakvoće lećevičkog sira", Mljekarstvo, vol.32, br. 2, str. 40-44, 1982. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/115861. [Citirano: 28.01.2021.]

Sažetak
Ten samples of "lećevica" cheese from Dalmatia were examined. This hard cheese is produced from the milk of ewes or cows or from mixed milk. The fat in total solids varied from 46.6 to 54.7 %. Only 20 % of examined samples met the microbiological requirements.

Ključne riječi
cheese; lećevica cheese

Hrčak ID: 115861

URI
https://hrcak.srce.hr/115861

[hrvatski]

Posjeta: 412 *