Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Precipitacija proteina ugušćene sirutke ultrafiltracijom II

Ljubica Tratnik ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 3.409 Kb

str. 323-346

preuzimanja: 544

citiraj


Sažetak

Za pokuse je korištena slatka sirutka, dobivena iz tvornice sireva "Sirela" iz Bjelovara. Vrijeme transporta sirutke iz "Sirele" preko hladnjače R.O. "Dukat" u Laboratorij za tehnologiju mlijeka PBF-a iznosila je za prva tri pokusa oko 4 sata, kada je kiselost sirutke porasla od 4-7,7 °SH, a za ostalih deset pokusa oko 24 sata (kiselost porasla od 4-11 °SH). Suha tvar sirutke kretala se od 5,12-6,55 %. Prije ultrafiltracije sirutka je profiltrirana da bi se uklonile sve netopive tvari.

Ključne riječi

sirutka; precipitacija proteina; ultrafiltracija

Hrčak ID:

116087

URI

https://hrcak.srce.hr/116087

Datum izdavanja:

2.11.1982.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.032 *