hrcak mascot   Srce   HID

Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, Vol.32 No.11 Studeni 1982.

Izvorni znanstveni članak

Precipitacija proteina ugušćene sirutke ultrafiltracijom II

Ljubica Tratnik ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (3 MB) str. 323-346 preuzimanja: 149* citiraj
APA
Tratnik, Lj. (1982). Precipitacija proteina ugušćene sirutke ultrafiltracijom II. Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, 32(11), 323-346. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/116087

Sažetak
Za pokuse je korištena slatka sirutka, dobivena iz tvornice sireva "Sirela" iz Bjelovara. Vrijeme transporta sirutke iz "Sirele" preko hladnjače R.O. "Dukat" u Laboratorij za tehnologiju mlijeka PBF-a iznosila je za prva tri pokusa oko 4 sata, kada je kiselost sirutke porasla od 4-7,7 °SH, a za ostalih deset pokusa oko 24 sata (kiselost porasla od 4-11 °SH). Suha tvar sirutke kretala se od 5,12-6,55 %. Prije ultrafiltracije sirutka je profiltrirana da bi se uklonile sve netopive tvari.

Ključne riječi
sirutka; precipitacija proteina; ultrafiltracija

Hrčak ID: 116087

URI
https://hrcak.srce.hr/116087

[engleski]

Posjeta: 255 *