hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Analiza tehnologije i mikroflore ličke base, te izbor startera za industrijsku proizvodnju

Ljerka Kršev ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (1 MB) str. 99-108 preuzimanja: 437* citiraj
APA 6th Edition
Kršev, Lj. (1983). Analiza tehnologije i mikroflore ličke base, te izbor startera za industrijsku proizvodnju. Mljekarstvo, 33 (4), 99-108. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/116225
MLA 8th Edition
Kršev, Ljerka. "Analiza tehnologije i mikroflore ličke base, te izbor startera za industrijsku proizvodnju." Mljekarstvo, vol. 33, br. 4, 1983, str. 99-108. https://hrcak.srce.hr/116225. Citirano 24.01.2021.
Chicago 17th Edition
Kršev, Ljerka. "Analiza tehnologije i mikroflore ličke base, te izbor startera za industrijsku proizvodnju." Mljekarstvo 33, br. 4 (1983): 99-108. https://hrcak.srce.hr/116225
Harvard
Kršev, Lj. (1983). 'Analiza tehnologije i mikroflore ličke base, te izbor startera za industrijsku proizvodnju', Mljekarstvo, 33(4), str. 99-108. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/116225 (Datum pristupa: 24.01.2021.)
Vancouver
Kršev Lj. Analiza tehnologije i mikroflore ličke base, te izbor startera za industrijsku proizvodnju. Mljekarstvo [Internet]. 1983 [pristupljeno 24.01.2021.];33(4):99-108. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/116225
IEEE
Lj. Kršev, "Analiza tehnologije i mikroflore ličke base, te izbor startera za industrijsku proizvodnju", Mljekarstvo, vol.33, br. 4, str. 99-108, 1983. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/116225. [Citirano: 24.01.2021.]

Sažetak
U ovom radu obrađen je autohtoni mliječni proizvod pod imenom "lička basa". Proizvodi se u domaćinstvima Like i Zapadne Bosne i to većinom iz polumasnog kravljeg mlijeka. Određen je kemijski sastav ličke base i prosječno iznosi 24 % suhe tvari, 0,9 % soli, kiselost 73 °SH.

Ključne riječi
lička basa; starter; mikroflora; analiza tehnologije

Hrčak ID: 116225

URI
https://hrcak.srce.hr/116225

Posjeta: 586 *