Skoči na glavni sadržaj

Izvorni znanstveni članak

Ispitivanje tehnologije bijelog sira - tipa travničkog

Natalija Dozet ; Poljoprivredni fakultet, Zmaja od Bosne 8, Sarajevo, BiH
Marko Stanišić
Sonja Bijeljac
M. Perović


Puni tekst: hrvatski pdf 779 Kb

str. 132-138

preuzimanja: 717

citiraj


Sažetak

Ispitivanje tehnologije sira tipa travničkog je bilo u autohtonim uvjetima od ovčjeg mlijeka, a proizvodnja u industrijskom pogonu od kravljeg mlijeka. Ogledi su praćeni kemijskim analizama i ekonomskim pokazateljima. Na osnovu dobivenih rezultata može se zaključiti da je tehnologija sira prilagođena industrijskim uvjetima pokazala pozitivne efekte.

Ključne riječi

sir; travnički sir; ispitivanje tehnologije

Hrčak ID:

116229

URI

https://hrcak.srce.hr/116229

Datum izdavanja:

2.5.1983.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.301 *