hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Examination of changes of the nutrition value of UHT sterilized milk containing different quantities of milk fat in the course of storage

Gordana Niketić ; PKB OOUR PKB "Standard" - Padinska Skela
Stevo Marinković
Nevena Bubnja
Duško Marković

Puni tekst: hrvatski, pdf (1 MB) str. 211-217 preuzimanja: 242* citiraj
APA 6th Edition
Niketić, G., Marinković, S., Bubnja, N. i Marković, D. (1983). Ispitivanja promjena nutritivne vrijednosti kratkotrajno steriliziranog mlijeka različitog sadržaja mliječne masti u periodu skladištenja. Mljekarstvo, 33 (7), 211-217. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/116344
MLA 8th Edition
Niketić, Gordana, et al. "Ispitivanja promjena nutritivne vrijednosti kratkotrajno steriliziranog mlijeka različitog sadržaja mliječne masti u periodu skladištenja." Mljekarstvo, vol. 33, br. 7, 1983, str. 211-217. https://hrcak.srce.hr/116344. Citirano 09.05.2021.
Chicago 17th Edition
Niketić, Gordana, Stevo Marinković, Nevena Bubnja i Duško Marković. "Ispitivanja promjena nutritivne vrijednosti kratkotrajno steriliziranog mlijeka različitog sadržaja mliječne masti u periodu skladištenja." Mljekarstvo 33, br. 7 (1983): 211-217. https://hrcak.srce.hr/116344
Harvard
Niketić, G., et al. (1983). 'Ispitivanja promjena nutritivne vrijednosti kratkotrajno steriliziranog mlijeka različitog sadržaja mliječne masti u periodu skladištenja', Mljekarstvo, 33(7), str. 211-217. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/116344 (Datum pristupa: 09.05.2021.)
Vancouver
Niketić G, Marinković S, Bubnja N, Marković D. Ispitivanja promjena nutritivne vrijednosti kratkotrajno steriliziranog mlijeka različitog sadržaja mliječne masti u periodu skladištenja. Mljekarstvo [Internet]. 1983 [pristupljeno 09.05.2021.];33(7):211-217. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/116344
IEEE
G. Niketić, S. Marinković, N. Bubnja i D. Marković, "Ispitivanja promjena nutritivne vrijednosti kratkotrajno steriliziranog mlijeka različitog sadržaja mliječne masti u periodu skladištenja", Mljekarstvo, vol.33, br. 7, str. 211-217, 1983. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/116344. [Citirano: 09.05.2021.]

Sažetak
The alteration of the composition and nutritive value of the UHT-sterilized and 60 days stored milk was investigated. The results shoved the significant decreasing of the Ca and P content and in significant changes of the others compounds. Organoleptic and microbiologic investigations shoved the good quality of the samples after 60 days storing.

Ključne riječi
UHT sterilized milk; milk fat; changes of the nutrition value; storage

Hrčak ID: 116344

URI
https://hrcak.srce.hr/116344

[hrvatski]

Posjeta: 427 *