hrcak mascot   Srce   HID

Original scientific paper

Examination of changes of the nutrition value of UHT sterilized milk containing different quantities of milk fat in the course of storage

Gordana Niketić ; PKB OOUR PKB "Standard" - Padinska Skela
Stevo Marinković
Nevena Bubnja
Duško Marković

Fulltext: croatian, pdf (1 MB) pages 211-217 downloads: 251* cite
APA 6th Edition
Niketić, G., Marinković, S., Bubnja, N. & Marković, D. (1983). Ispitivanja promjena nutritivne vrijednosti kratkotrajno steriliziranog mlijeka različitog sadržaja mliječne masti u periodu skladištenja. Mljekarstvo, 33 (7), 211-217. Retrieved from https://hrcak.srce.hr/116344
MLA 8th Edition
Niketić, Gordana, et al. "Ispitivanja promjena nutritivne vrijednosti kratkotrajno steriliziranog mlijeka različitog sadržaja mliječne masti u periodu skladištenja." Mljekarstvo, vol. 33, no. 7, 1983, pp. 211-217. https://hrcak.srce.hr/116344. Accessed 21 Jun. 2021.
Chicago 17th Edition
Niketić, Gordana, Stevo Marinković, Nevena Bubnja and Duško Marković. "Ispitivanja promjena nutritivne vrijednosti kratkotrajno steriliziranog mlijeka različitog sadržaja mliječne masti u periodu skladištenja." Mljekarstvo 33, no. 7 (1983): 211-217. https://hrcak.srce.hr/116344
Harvard
Niketić, G., et al. (1983). 'Ispitivanja promjena nutritivne vrijednosti kratkotrajno steriliziranog mlijeka različitog sadržaja mliječne masti u periodu skladištenja', Mljekarstvo, 33(7), pp. 211-217. Available at: https://hrcak.srce.hr/116344 (Accessed 21 June 2021)
Vancouver
Niketić G, Marinković S, Bubnja N, Marković D. Ispitivanja promjena nutritivne vrijednosti kratkotrajno steriliziranog mlijeka različitog sadržaja mliječne masti u periodu skladištenja. Mljekarstvo [Internet]. 1983 [cited 2021 June 21];33(7):211-217. Available from: https://hrcak.srce.hr/116344
IEEE
G. Niketić, S. Marinković, N. Bubnja and D. Marković, "Ispitivanja promjena nutritivne vrijednosti kratkotrajno steriliziranog mlijeka različitog sadržaja mliječne masti u periodu skladištenja", Mljekarstvo, vol.33, no. 7, pp. 211-217, 1983. [Online]. Available: https://hrcak.srce.hr/116344. [Accessed: 21 June 2021]

Abstracts
The alteration of the composition and nutritive value of the UHT-sterilized and 60 days stored milk was investigated. The results shoved the significant decreasing of the Ca and P content and in significant changes of the others compounds. Organoleptic and microbiologic investigations shoved the good quality of the samples after 60 days storing.

Keywords
UHT sterilized milk; milk fat; changes of the nutrition value; storage

Hrčak ID: 116344

URI
https://hrcak.srce.hr/116344

[croatian]

Visits: 441 *