hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Primjena enzimskih metoda u kontroli kvalitete mliječnih proizvoda

Matilda Grüner ; Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Pierottijeva 6, 10000 Zagreb
Vera Vojnović

Puni tekst: hrvatski, pdf (667 KB) str. 237-240 preuzimanja: 351* citiraj
APA 6th Edition
Grüner, M. i Vojnović, V. (1983). Primjena enzimskih metoda u kontroli kvalitete mliječnih proizvoda. Mljekarstvo, 33 (8), 237-240. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/116350
MLA 8th Edition
Grüner, Matilda i Vera Vojnović. "Primjena enzimskih metoda u kontroli kvalitete mliječnih proizvoda." Mljekarstvo, vol. 33, br. 8, 1983, str. 237-240. https://hrcak.srce.hr/116350. Citirano 21.01.2021.
Chicago 17th Edition
Grüner, Matilda i Vera Vojnović. "Primjena enzimskih metoda u kontroli kvalitete mliječnih proizvoda." Mljekarstvo 33, br. 8 (1983): 237-240. https://hrcak.srce.hr/116350
Harvard
Grüner, M., i Vojnović, V. (1983). 'Primjena enzimskih metoda u kontroli kvalitete mliječnih proizvoda', Mljekarstvo, 33(8), str. 237-240. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/116350 (Datum pristupa: 21.01.2021.)
Vancouver
Grüner M, Vojnović V. Primjena enzimskih metoda u kontroli kvalitete mliječnih proizvoda. Mljekarstvo [Internet]. 1983 [pristupljeno 21.01.2021.];33(8):237-240. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/116350
IEEE
M. Grüner i V. Vojnović, "Primjena enzimskih metoda u kontroli kvalitete mliječnih proizvoda", Mljekarstvo, vol.33, br. 8, str. 237-240, 1983. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/116350. [Citirano: 21.01.2021.]

Sažetak
Mlijeko kao i mliječne prerađevine zauzimaju sve značajnije mjesto u ishrani ljudi. S jedne strane mliječni proizvodi odgovaraju zahtjevima suvremene medicine, a s druge strane suvremena tehnologija proizvodnje, obrade i prerade mlijeka smanjila je mogućnost kvarenja ovih proizvoda, a time povećala trajnost.

Ključne riječi
mliječni proizvodi; kontrola kvalitete; enzimske metode

Hrčak ID: 116350

URI
https://hrcak.srce.hr/116350

Posjeta: 515 *