APA 6th Edition Banina, A. (1983). Nova saznanja o genetici bakterija mliječne kiseline. Mljekarstvo, 33 (8), 245-250. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/116353
MLA 8th Edition Banina, Ana. "Nova saznanja o genetici bakterija mliječne kiseline." Mljekarstvo, vol. 33, br. 8, 1983, str. 245-250. https://hrcak.srce.hr/116353. Citirano 22.01.2021.
Chicago 17th Edition Banina, Ana. "Nova saznanja o genetici bakterija mliječne kiseline." Mljekarstvo 33, br. 8 (1983): 245-250. https://hrcak.srce.hr/116353
Harvard Banina, A. (1983). 'Nova saznanja o genetici bakterija mliječne kiseline', Mljekarstvo, 33(8), str. 245-250. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/116353 (Datum pristupa: 22.01.2021.)
Vancouver Banina A. Nova saznanja o genetici bakterija mliječne kiseline. Mljekarstvo [Internet]. 1983 [pristupljeno 22.01.2021.];33(8):245-250. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/116353
IEEE A. Banina, "Nova saznanja o genetici bakterija mliječne kiseline", Mljekarstvo, vol.33, br. 8, str. 245-250, 1983. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/116353. [Citirano: 22.01.2021.]
Sažetak Bakterije mliječne kiseline, kao veoma značajna grupa mikroorganizama, našle su primjenu prije svega u proizvodnji sireva, maslaca, jogurta i ostalih mliječnih produkata. Osnovna uloga ovih bakterija je razlaganje laktoze, proteina mlijeka, u nekim slučajevima citrata, radi stvaranja mliječne kiseline, odnosno različitih aromatičnih i drugih tvari.