hrcak mascot   Srce   HID

Pregledni rad

Nova saznanja o genetici bakterija mliječne kiseline

Ana Banina ; Poljoprivredni fakultet, Nemanjina 6, 11080 Beograd, Srbija

Puni tekst: hrvatski, pdf (989 KB) str. 245-250 preuzimanja: 433* citiraj
APA 6th Edition
Banina, A. (1983). Nova saznanja o genetici bakterija mliječne kiseline. Mljekarstvo, 33 (8), 245-250. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/116353
MLA 8th Edition
Banina, Ana. "Nova saznanja o genetici bakterija mliječne kiseline." Mljekarstvo, vol. 33, br. 8, 1983, str. 245-250. https://hrcak.srce.hr/116353. Citirano 09.03.2021.
Chicago 17th Edition
Banina, Ana. "Nova saznanja o genetici bakterija mliječne kiseline." Mljekarstvo 33, br. 8 (1983): 245-250. https://hrcak.srce.hr/116353
Harvard
Banina, A. (1983). 'Nova saznanja o genetici bakterija mliječne kiseline', Mljekarstvo, 33(8), str. 245-250. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/116353 (Datum pristupa: 09.03.2021.)
Vancouver
Banina A. Nova saznanja o genetici bakterija mliječne kiseline. Mljekarstvo [Internet]. 1983 [pristupljeno 09.03.2021.];33(8):245-250. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/116353
IEEE
A. Banina, "Nova saznanja o genetici bakterija mliječne kiseline", Mljekarstvo, vol.33, br. 8, str. 245-250, 1983. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/116353. [Citirano: 09.03.2021.]

Sažetak
Bakterije mliječne kiseline, kao veoma značajna grupa mikroorganizama, našle su primjenu prije svega u proizvodnji sireva, maslaca, jogurta i ostalih mliječnih produkata. Osnovna uloga ovih bakterija je razlaganje laktoze, proteina mlijeka, u nekim slučajevima citrata, radi stvaranja mliječne kiseline, odnosno različitih aromatičnih i drugih tvari.

Ključne riječi
mlijeko; bakterije mliječne kiseline; genetika

Hrčak ID: 116353

URI
https://hrcak.srce.hr/116353

Posjeta: 650 *