hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Freezing as the process to ensure longer durability of the "kajmak"

Natalija Dozet ; Poljoprivredni fakultet, Zmaja od Bosne 8, Sarajevo, BiH
Marko Stanišić
Sonja Bijeljac

Puni tekst: hrvatski, pdf (840 KB) str. 291-297 preuzimanja: 1.712* citiraj
APA 6th Edition
Dozet, N., Stanišić, M. i Bijeljac, S. (1983). Zamrzavanje kao proces koji obezbjeđuje trajniju upotrebu kajmaka. Mljekarstvo, 33 (10), 291-297. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/116469
MLA 8th Edition
Dozet, Natalija, et al. "Zamrzavanje kao proces koji obezbjeđuje trajniju upotrebu kajmaka." Mljekarstvo, vol. 33, br. 10, 1983, str. 291-297. https://hrcak.srce.hr/116469. Citirano 21.01.2021.
Chicago 17th Edition
Dozet, Natalija, Marko Stanišić i Sonja Bijeljac. "Zamrzavanje kao proces koji obezbjeđuje trajniju upotrebu kajmaka." Mljekarstvo 33, br. 10 (1983): 291-297. https://hrcak.srce.hr/116469
Harvard
Dozet, N., Stanišić, M., i Bijeljac, S. (1983). 'Zamrzavanje kao proces koji obezbjeđuje trajniju upotrebu kajmaka', Mljekarstvo, 33(10), str. 291-297. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/116469 (Datum pristupa: 21.01.2021.)
Vancouver
Dozet N, Stanišić M, Bijeljac S. Zamrzavanje kao proces koji obezbjeđuje trajniju upotrebu kajmaka. Mljekarstvo [Internet]. 1983 [pristupljeno 21.01.2021.];33(10):291-297. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/116469
IEEE
N. Dozet, M. Stanišić i S. Bijeljac, "Zamrzavanje kao proces koji obezbjeđuje trajniju upotrebu kajmaka", Mljekarstvo, vol.33, br. 10, str. 291-297, 1983. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/116469. [Citirano: 21.01.2021.]

Sažetak
The authors investigated packaging possibility of the "kajmak" in smaller containers and storing effects at 4 °C and -25 °C. The results shoved that smaller PVC containers are useful. The keeping quality take out 1-2 months respectively 4-5 months.

Ključne riječi
kajmak; freezing

Hrčak ID: 116469

URI
https://hrcak.srce.hr/116469

[hrvatski]

Posjeta: 2.359 *