APA 6th Edition Maslovarić, B., Burmazović, Ž., Nićiforović, D. i Petrik, S. (1983). Utjecaj silažnog sirovog mlijeka na stabilnost kratkotrajno UHT steriliziranog čokoladnog mlijeka u toku skladištenja. Mljekarstvo, 33 (10), 302-311. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/116471
MLA 8th Edition Maslovarić, Božidar, et al. "Utjecaj silažnog sirovog mlijeka na stabilnost kratkotrajno UHT steriliziranog čokoladnog mlijeka u toku skladištenja." Mljekarstvo, vol. 33, br. 10, 1983, str. 302-311. https://hrcak.srce.hr/116471. Citirano 20.01.2021.
Chicago 17th Edition Maslovarić, Božidar, Života Burmazović, Dušan Nićiforović i Suzana Petrik. "Utjecaj silažnog sirovog mlijeka na stabilnost kratkotrajno UHT steriliziranog čokoladnog mlijeka u toku skladištenja." Mljekarstvo 33, br. 10 (1983): 302-311. https://hrcak.srce.hr/116471
Harvard Maslovarić, B., et al. (1983). 'Utjecaj silažnog sirovog mlijeka na stabilnost kratkotrajno UHT steriliziranog čokoladnog mlijeka u toku skladištenja', Mljekarstvo, 33(10), str. 302-311. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/116471 (Datum pristupa: 20.01.2021.)
Vancouver Maslovarić B, Burmazović Ž, Nićiforović D, Petrik S. Utjecaj silažnog sirovog mlijeka na stabilnost kratkotrajno UHT steriliziranog čokoladnog mlijeka u toku skladištenja. Mljekarstvo [Internet]. 1983 [pristupljeno 20.01.2021.];33(10):302-311. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/116471
IEEE B. Maslovarić, Ž. Burmazović, D. Nićiforović i S. Petrik, "Utjecaj silažnog sirovog mlijeka na stabilnost kratkotrajno UHT steriliziranog čokoladnog mlijeka u toku skladištenja", Mljekarstvo, vol.33, br. 10, str. 302-311, 1983. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/116471. [Citirano: 20.01.2021.]
Sažetak Ispitivan je utjecaj sirovog mlijeka od krava hranjenih posebno silažom (silažno mlijeko) ili hranjenih bez silaže (nesilažno mleko) kao i polusilažno, dobiveno miješanjem oba mlijeka (50:50), na stabilnost čokoladnog mlijeka i njegovu trajnost za vrijeme skladištenja od 12 nedjelja, a na temperaturama od 5 °C i 20 °C. Iz tih razloga svake druge sedmice (2, 4, 6, 8, 10, 12 nedjelja) uzimana šupo dva pakovanja (0,5 litara) od obje temperature skladištenja i od sva tri čokoladna mlijeka, za fizičko-kemijske analize na: viskozitet mlijeka, količinu izdvojenog vrhnja, suhu tvar izdvojenog vrhnja, količinu izdvojenog taloga i suhu tvar izdvojenog taloga.