hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Domaći način spravljanja sirila

Milisav Ristivojević ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, 10000 Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (326 KB) str. 16-17 preuzimanja: 1.875* citiraj
APA 6th Edition
Ristivojević, M. (1956). Domaći način spravljanja sirila. Mljekarstvo, 6 (1), 16-17. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/124722
MLA 8th Edition
Ristivojević, Milisav. "Domaći način spravljanja sirila." Mljekarstvo, vol. 6, br. 1, 1956, str. 16-17. https://hrcak.srce.hr/124722. Citirano 18.11.2019.
Chicago 17th Edition
Ristivojević, Milisav. "Domaći način spravljanja sirila." Mljekarstvo 6, br. 1 (1956): 16-17. https://hrcak.srce.hr/124722
Harvard
Ristivojević, M. (1956). 'Domaći način spravljanja sirila', Mljekarstvo, 6(1), str. 16-17. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/124722 (Datum pristupa: 18.11.2019.)
Vancouver
Ristivojević M. Domaći način spravljanja sirila. Mljekarstvo [Internet]. 1956 [pristupljeno 18.11.2019.];6(1):16-17. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/124722
IEEE
M. Ristivojević, "Domaći način spravljanja sirila", Mljekarstvo, vol.6, br. 1, str. 16-17, 1956. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/124722. [Citirano: 18.11.2019.]
Puni tekst: srpski, pdf (136 KB) str. 16-17 preuzimanja: 183* citiraj
APA 6th Edition
Ristivojević, M. (1956). Домаћи начин справљања сирила. Mljekarstvo, 6 (1), 16-17. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/124722
MLA 8th Edition
Ristivojević, Milisav. "Домаћи начин справљања сирила." Mljekarstvo, vol. 6, br. 1, 1956, str. 16-17. https://hrcak.srce.hr/124722. Citirano 18.11.2019.
Chicago 17th Edition
Ristivojević, Milisav. "Домаћи начин справљања сирила." Mljekarstvo 6, br. 1 (1956): 16-17. https://hrcak.srce.hr/124722
Harvard
Ristivojević, M. (1956). 'Домаћи начин справљања сирила', Mljekarstvo, 6(1), str. 16-17. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/124722 (Datum pristupa: 18.11.2019.)
Vancouver
Ristivojević M. Домаћи начин справљања сирила. Mljekarstvo [Internet]. 1956 [pristupljeno 18.11.2019.];6(1):16-17. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/124722
IEEE
M. Ristivojević, "Домаћи начин справљања сирила", Mljekarstvo, vol.6, br. 1, str. 16-17, 1956. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/124722. [Citirano: 18.11.2019.]

Sažetak
Sitni proizvođači obično za podsirivanje mlijeka upotrebljavaju sirilo, koje sami spremaju, bilo što fabrike nisu u stanju da dadu dovoljne količine sirila, bilo što su sami prerađivači ovakav način rada prihvatili zbog jeftinije proizvodnje. Pored ostalih uzroka, sirilo slabe kvalitete je ozbiljan uzrok slabe kvalitete sireva na našem tržištu, a naročito se to može reći za bijeli sir.

Ključne riječi
sirilo; spravljanje sirila

Hrčak ID: 124722

URI
https://hrcak.srce.hr/124722

[srpski]

Posjeta: 2.213 *