Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Proizvodnja havartija

Miroslava Pospišil ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, 10000 Zagreb


Puni tekst: hrvatski pdf 497 Kb

str. 39-41

preuzimanja: 435

citiraj

Puni tekst: srpski pdf 451 Kb

str. 39-41

preuzimanja: 361

citiraj


Sažetak

Havarti je ime jedne danske farme sa sjevernog dijela Zealanda, na kojoj se otprilike pred 100 godina počeo proizvoditi po prvi put sir, o kojem je riječ u ovom članku. U red danskih sireva uvela ga je vlasnica farme, te je taj sir po njenoj farmi dobio i ime

Ključne riječi

proizvodnja mlijeka; sir; havarti

Hrčak ID:

124854

URI

https://hrcak.srce.hr/124854

Datum izdavanja:

2.2.1956.

Podaci na drugim jezicima: srpski

Posjeta: 1.367 *