Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

ALTERNATIVNE SIROVINE PREHRAMBENIH VLAKANA

Nikolina Gaćina orcid id orcid.org/0000-0001-5636-5832 ; Veleučilište u Šibeniku, Šibenik, Hrvatska


Puni tekst: hrvatski pdf 94 Kb

str. 123-130

preuzimanja: 2.145

citiraj


Sažetak

Prehrambena vlakana su komponente hrane koja blagotvorno djeluju na zdravlje čovjeka. Njihova proizvodnja se povećava jer se dodaju hrani koja ih uobičajeno ne sadrži da bi ona postala funkcionalna. Alternativne i jeftine sirovine za dobivanje prehrambenih vlakana mogu biti i nusproizvodi prerade nekih namirnica biljnog porijekla (jabuke, grožđe, citrusi i kim) koji zaostaju nakon njihove primarne obrane.

Ključne riječi

prehrambena vlakna; funkcionalna hrana; alternativne biljne sirovine

Hrčak ID:

124975

URI

https://hrcak.srce.hr/124975

Datum izdavanja:

18.7.2014.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 3.120 *