hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Neke tehnološke mjere protiv nadimanja sira

Matej Markeš ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, 10000 Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (847 KB) str. 121-125 preuzimanja: 183* citiraj
APA 6th Edition
Markeš, M. (1956). Neke tehnološke mjere protiv nadimanja sira. Mljekarstvo, 6 (6), 121-125. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/126575
MLA 8th Edition
Markeš, Matej. "Neke tehnološke mjere protiv nadimanja sira." Mljekarstvo, vol. 6, br. 6, 1956, str. 121-125. https://hrcak.srce.hr/126575. Citirano 10.04.2020.
Chicago 17th Edition
Markeš, Matej. "Neke tehnološke mjere protiv nadimanja sira." Mljekarstvo 6, br. 6 (1956): 121-125. https://hrcak.srce.hr/126575
Harvard
Markeš, M. (1956). 'Neke tehnološke mjere protiv nadimanja sira', Mljekarstvo, 6(6), str. 121-125. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/126575 (Datum pristupa: 10.04.2020.)
Vancouver
Markeš M. Neke tehnološke mjere protiv nadimanja sira. Mljekarstvo [Internet]. 1956 [pristupljeno 10.04.2020.];6(6):121-125. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/126575
IEEE
M. Markeš, "Neke tehnološke mjere protiv nadimanja sira", Mljekarstvo, vol.6, br. 6, str. 121-125, 1956. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/126575. [Citirano: 10.04.2020.]
Puni tekst: srpski, pdf (322 KB) str. 121-125 preuzimanja: 156* citiraj
APA 6th Edition
Markeš, M. (1956). Неке технолошке мјере против надимања сира. Mljekarstvo, 6 (6), 121-125. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/126575
MLA 8th Edition
Markeš, Matej. "Неке технолошке мјере против надимања сира." Mljekarstvo, vol. 6, br. 6, 1956, str. 121-125. https://hrcak.srce.hr/126575. Citirano 10.04.2020.
Chicago 17th Edition
Markeš, Matej. "Неке технолошке мјере против надимања сира." Mljekarstvo 6, br. 6 (1956): 121-125. https://hrcak.srce.hr/126575
Harvard
Markeš, M. (1956). 'Неке технолошке мјере против надимања сира', Mljekarstvo, 6(6), str. 121-125. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/126575 (Datum pristupa: 10.04.2020.)
Vancouver
Markeš M. Неке технолошке мјере против надимања сира. Mljekarstvo [Internet]. 1956 [pristupljeno 10.04.2020.];6(6):121-125. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/126575
IEEE
M. Markeš, "Неке технолошке мјере против надимања сира", Mljekarstvo, vol.6, br. 6, str. 121-125, 1956. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/126575. [Citirano: 10.04.2020.]

Sažetak
Sirari, koji rade u pojedinim mljekarama, suzbijaju nadimanje sira na razne načine, a to zavisi u prvom redu o tehničkoj opremi mljekara, u kojima rade. Da bi iskustva stečena na tom području upoznali i ostali naši sirari Stručno udruženje mljekarskih privrednih organizacija Hrvatske organiziralo je u jesen prošle godine u bjelovarskoj mljekari trodnevno radno savjetovanje. Ovome je bila svrha da najiskusniji sirari ostalima praktično prikažu i obrazlože one tehnološke postupke, kojima suzbijaju nadimanje sira.

Ključne riječi
sir; nadimanje

Hrčak ID: 126575

URI
https://hrcak.srce.hr/126575

[srpski]

Posjeta: 511 *