hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Kultivacioni supstrati za čiste kulture Streptococcus thermophilus i Thermobactcrium helveticom

Dimitrije Sabadoš ; Zavod za mljekarstvo, Agronomski fakultet, Svetošimunska 25, 10000 Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (1001 KB) str. 209-214 preuzimanja: 150* citiraj
APA 6th Edition
Sabadoš, D. (1956). Kultivacioni supstrati za čiste kulture Streptococcus thermophilus i Thermobactcrium helveticom. Mljekarstvo, 6 (9), 209-214. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/129001
MLA 8th Edition
Sabadoš, Dimitrije. "Kultivacioni supstrati za čiste kulture Streptococcus thermophilus i Thermobactcrium helveticom." Mljekarstvo, vol. 6, br. 9, 1956, str. 209-214. https://hrcak.srce.hr/129001. Citirano 24.10.2019.
Chicago 17th Edition
Sabadoš, Dimitrije. "Kultivacioni supstrati za čiste kulture Streptococcus thermophilus i Thermobactcrium helveticom." Mljekarstvo 6, br. 9 (1956): 209-214. https://hrcak.srce.hr/129001
Harvard
Sabadoš, D. (1956). 'Kultivacioni supstrati za čiste kulture Streptococcus thermophilus i Thermobactcrium helveticom', Mljekarstvo, 6(9), str. 209-214. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/129001 (Datum pristupa: 24.10.2019.)
Vancouver
Sabadoš D. Kultivacioni supstrati za čiste kulture Streptococcus thermophilus i Thermobactcrium helveticom. Mljekarstvo [Internet]. 1956 [pristupljeno 24.10.2019.];6(9):209-214. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/129001
IEEE
D. Sabadoš, "Kultivacioni supstrati za čiste kulture Streptococcus thermophilus i Thermobactcrium helveticom", Mljekarstvo, vol.6, br. 9, str. 209-214, 1956. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/129001. [Citirano: 24.10.2019.]
Puni tekst: srpski, pdf (387 KB) str. 209-214 preuzimanja: 144* citiraj
APA 6th Edition
Sabadoš, D. (1956). Култивациони супстрати за чисте културе Streptococus thermophilus и Thermobacterium helveticom. Mljekarstvo, 6 (9), 209-214. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/129001
MLA 8th Edition
Sabadoš, Dimitrije. "Култивациони супстрати за чисте културе Streptococus thermophilus и Thermobacterium helveticom." Mljekarstvo, vol. 6, br. 9, 1956, str. 209-214. https://hrcak.srce.hr/129001. Citirano 24.10.2019.
Chicago 17th Edition
Sabadoš, Dimitrije. "Култивациони супстрати за чисте културе Streptococus thermophilus и Thermobacterium helveticom." Mljekarstvo 6, br. 9 (1956): 209-214. https://hrcak.srce.hr/129001
Harvard
Sabadoš, D. (1956). 'Култивациони супстрати за чисте културе Streptococus thermophilus и Thermobacterium helveticom', Mljekarstvo, 6(9), str. 209-214. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/129001 (Datum pristupa: 24.10.2019.)
Vancouver
Sabadoš D. Култивациони супстрати за чисте културе Streptococus thermophilus и Thermobacterium helveticom. Mljekarstvo [Internet]. 1956 [pristupljeno 24.10.2019.];6(9):209-214. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/129001
IEEE
D. Sabadoš, "Култивациони супстрати за чисте културе Streptococus thermophilus и Thermobacterium helveticom", Mljekarstvo, vol.6, br. 9, str. 209-214, 1956. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/129001. [Citirano: 24.10.2019.]

Sažetak
Prve čiste kulture u mljekarstvu upotrijebljene su u Danskoj kod proizvodnje maslaca. God. 1888. ih je Storch počeo preporučivati za zrenje sirovog vrhnja, a 1890. god. ih je prvi put primijenio i u proizvodnju maslaca iz pasteriziranog vrhnja.

Ključne riječi
kultivacioni supstrati; čiste kulture; Streptococcus thermophilus; Thermobacterium helveticom

Hrčak ID: 129001

URI
https://hrcak.srce.hr/129001

[srpski]

Posjeta: 452 *