hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Pasterizacija mlijeka u proizvodnji sira

Ivan Benko ; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, 10000 Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (555 KB) str. 215-217 preuzimanja: 201* citiraj
APA 6th Edition
Benko, I. (1956). Pasterizacija mlijeka u proizvodnji sira. Mljekarstvo, 6 (9), 215-217. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/129002
MLA 8th Edition
Benko, Ivan. "Pasterizacija mlijeka u proizvodnji sira." Mljekarstvo, vol. 6, br. 9, 1956, str. 215-217. https://hrcak.srce.hr/129002. Citirano 20.11.2019.
Chicago 17th Edition
Benko, Ivan. "Pasterizacija mlijeka u proizvodnji sira." Mljekarstvo 6, br. 9 (1956): 215-217. https://hrcak.srce.hr/129002
Harvard
Benko, I. (1956). 'Pasterizacija mlijeka u proizvodnji sira', Mljekarstvo, 6(9), str. 215-217. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/129002 (Datum pristupa: 20.11.2019.)
Vancouver
Benko I. Pasterizacija mlijeka u proizvodnji sira. Mljekarstvo [Internet]. 1956 [pristupljeno 20.11.2019.];6(9):215-217. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/129002
IEEE
I. Benko, "Pasterizacija mlijeka u proizvodnji sira", Mljekarstvo, vol.6, br. 9, str. 215-217, 1956. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/129002. [Citirano: 20.11.2019.]
Puni tekst: srpski, pdf (230 KB) str. 215-217 preuzimanja: 151* citiraj
APA 6th Edition
Benko, I. (1956). Пастеризациjа млијека у производњи сира. Mljekarstvo, 6 (9), 215-217. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/129002
MLA 8th Edition
Benko, Ivan. "Пастеризациjа млијека у производњи сира." Mljekarstvo, vol. 6, br. 9, 1956, str. 215-217. https://hrcak.srce.hr/129002. Citirano 20.11.2019.
Chicago 17th Edition
Benko, Ivan. "Пастеризациjа млијека у производњи сира." Mljekarstvo 6, br. 9 (1956): 215-217. https://hrcak.srce.hr/129002
Harvard
Benko, I. (1956). 'Пастеризациjа млијека у производњи сира', Mljekarstvo, 6(9), str. 215-217. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/129002 (Datum pristupa: 20.11.2019.)
Vancouver
Benko I. Пастеризациjа млијека у производњи сира. Mljekarstvo [Internet]. 1956 [pristupljeno 20.11.2019.];6(9):215-217. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/129002
IEEE
I. Benko, "Пастеризациjа млијека у производњи сира", Mljekarstvo, vol.6, br. 9, str. 215-217, 1956. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/129002. [Citirano: 20.11.2019.]

Sažetak
Koristi, odnosno mogućnosti da se poboljša proizvodnja sira s pomoću prethodne pasterizacije mlijeka, kod nas su još vrlo malo proučene, a još manje popularizirane. Zato je sasvim ispravno, ako to pitanje u svom stručnom listu napokon temeljitije obradimo i uočimo, kako lako možemo obazrivom pasterizacijom mlijeka nadoknaditi druge nedostatke, na pr. slabu kvalitetu mlijeka, nedovoljno znanje tehničkog osoblja i dr.

Ključne riječi
sir; pasterizacija mlijeka

Hrčak ID: 129002

URI
https://hrcak.srce.hr/129002

[srpski]

Posjeta: 510 *