Stručni rad
Pasterizacija mlijeka u proizvodnji sira
Ivan Benko
; Hrvatska mljekarska udruga, Ilica 31/III, 10000 Zagreb
Puni tekst: hrvatski pdf 539 Kb
str. 233-235
preuzimanja: 1.234
citiraj
APA 6th Edition
Benko, I. (1956). Pasterizacija mlijeka u proizvodnji sira. Mljekarstvo, 6 (10), 233-235. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/129164
MLA 8th Edition
Benko, Ivan. "Pasterizacija mlijeka u proizvodnji sira." Mljekarstvo, vol. 6, br. 10, 1956, str. 233-235. https://hrcak.srce.hr/129164. Citirano 25.04.2024.
Chicago 17th Edition
Benko, Ivan. "Pasterizacija mlijeka u proizvodnji sira." Mljekarstvo 6, br. 10 (1956): 233-235. https://hrcak.srce.hr/129164
Harvard
Benko, I. (1956). 'Pasterizacija mlijeka u proizvodnji sira', Mljekarstvo, 6(10), str. 233-235. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/129164 (Datum pristupa: 25.04.2024.)
Vancouver
Benko I. Pasterizacija mlijeka u proizvodnji sira. Mljekarstvo [Internet]. 1956 [pristupljeno 25.04.2024.];6(10):233-235. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/129164
IEEE
I. Benko, "Pasterizacija mlijeka u proizvodnji sira", Mljekarstvo, vol.6, br. 10, str. 233-235, 1956. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/129164. [Citirano: 25.04.2024.]
Puni tekst: srpski pdf 205 Kb
str. 233-235
preuzimanja: 371
citiraj
APA 6th Edition
Benko, I. (1956). Pasterizacija mlijeka u proizvodnji sira. Mljekarstvo, 6 (10), 233-235. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/129164
MLA 8th Edition
Benko, Ivan. "Pasterizacija mlijeka u proizvodnji sira." Mljekarstvo, vol. 6, br. 10, 1956, str. 233-235. https://hrcak.srce.hr/129164. Citirano 25.04.2024.
Chicago 17th Edition
Benko, Ivan. "Pasterizacija mlijeka u proizvodnji sira." Mljekarstvo 6, br. 10 (1956): 233-235. https://hrcak.srce.hr/129164
Harvard
Benko, I. (1956). 'Pasterizacija mlijeka u proizvodnji sira', Mljekarstvo, 6(10), str. 233-235. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/129164 (Datum pristupa: 25.04.2024.)
Vancouver
Benko I. Pasterizacija mlijeka u proizvodnji sira. Mljekarstvo [Internet]. 1956 [pristupljeno 25.04.2024.];6(10):233-235. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/129164
IEEE
I. Benko, "Pasterizacija mlijeka u proizvodnji sira", Mljekarstvo, vol.6, br. 10, str. 233-235, 1956. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/129164. [Citirano: 25.04.2024.]
Sažetak
U razdoblju između I. i II. Svjetskog rata bilo je gotovo najviše uspjeha u pogledu razvoja pasterizacije mlijeka i proizvodnje sira. Poslije svršetka I. Svjetskog rata u državama centralne Europe to je pitanje bilo zaista na mrtvoj točci jedino radi toga, jer je bilo na raspolaganju malo mlijeka za preradu, a zahtjevi potrošača u pogledu kvalitete proizvoda nisu bili tako strogi.
Ključne riječi
mlijeko; pasterizacija
Hrčak ID:
129164
URI
https://hrcak.srce.hr/129164
Datum izdavanja:
1.10.1956.
Podaci na drugim jezicima:
srpski
Posjeta: 2.292
*