hrcak mascot   Srce   HID

Ostalo

Umjetna inkubacija nojevih jaja

Nataša Tudović ; Savska ulica 51, 10311 Posavski Bregi, Hrvatska
Mario Ostović ; Zavod za higijenu, ponašanje i dobrobit životinja, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, 10000 Zagreb, Hrvatska
prof. Željko Pavičić ; Zavod za higijenu, ponašanje i dobrobit životinja, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, 10000 Zagreb, Hrvatska
doc. Kristina Matković ; Zavod za higijenu, ponašanje i dobrobit životinja, Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Heinzelova 55, 10000 Zagreb, Hrvatska

Puni tekst: hrvatski, pdf (207 KB) str. 423-430 preuzimanja: 441* citiraj
APA 6th Edition
Tudović, N., Ostović, M., Pavičić, p.Ž. i Matković, d.K. (2014). Umjetna inkubacija nojevih jaja. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVI (5), 423-430. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/132401
MLA 8th Edition
Tudović, Nataša, et al. "Umjetna inkubacija nojevih jaja." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XVI, br. 5, 2014, str. 423-430. https://hrcak.srce.hr/132401. Citirano 09.08.2020.
Chicago 17th Edition
Tudović, Nataša, Mario Ostović, prof. Željko Pavičić i doc. Kristina Matković. "Umjetna inkubacija nojevih jaja." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XVI, br. 5 (2014): 423-430. https://hrcak.srce.hr/132401
Harvard
Tudović, N., et al. (2014). 'Umjetna inkubacija nojevih jaja', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVI(5), str. 423-430. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/132401 (Datum pristupa: 09.08.2020.)
Vancouver
Tudović N, Ostović M, Pavičić pŽ, Matković dK. Umjetna inkubacija nojevih jaja. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2014 [pristupljeno 09.08.2020.];XVI(5):423-430. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/132401
IEEE
N. Tudović, M. Ostović, p.Ž. Pavičić i d.K. Matković, "Umjetna inkubacija nojevih jaja", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XVI, br. 5, str. 423-430, 2014. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/132401. [Citirano: 09.08.2020.]

Sažetak
U usporedbi s drugom peradi, umjetna inkubacija nojevih jaja krije svoje specifičnosti, a uključuje sakupljanje, raspoznavanje svježine,
higijenu, skladištenje, zagrijavanje jaja prije inkubacije i samu inkubaciju. Poštivanjem svih čimbenika tijekom umjetne inkubacije,
osigurat ćemo optimalnu leživost nojića, temeljne postavke svakog uzgoja.

Ključne riječi
noj; proizvodnja; inkubacija jaja

Hrčak ID: 132401

URI
https://hrcak.srce.hr/132401

[engleski] [njemački] [talijanski] [španjolski]

Posjeta: 762 *