hrcak mascot   Srce   HID

Ostalo

Proizvodnja ždrebećih kobasica

Bela Njari ; Sveučilište u Zagrebu, Veterinarski fakultet, Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane, Heinzelova 55, 10000 Zagreb
Željka Cvrtila Fleck ; Sveučilište u Zagrebu, Veterinarski fakultet, Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane, Heinzelova 55, 10000 Zagreb
Lidija Kozačinski ; Sveučilište u Zagrebu, Veterinarski fakultet, Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane, Heinzelova 55, 10000 Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (179 KB) str. 152-155 preuzimanja: 188* citiraj
APA 6th Edition
Njari, B., Cvrtila Fleck, Ž. i Kozačinski, L. (2015). Proizvodnja ždrebećih kobasica. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVII (2), 152-155. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/138247
MLA 8th Edition
Njari, Bela, et al. "Proizvodnja ždrebećih kobasica." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XVII, br. 2, 2015, str. 152-155. https://hrcak.srce.hr/138247. Citirano 24.07.2019.
Chicago 17th Edition
Njari, Bela, Željka Cvrtila Fleck i Lidija Kozačinski. "Proizvodnja ždrebećih kobasica." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XVII, br. 2 (2015): 152-155. https://hrcak.srce.hr/138247
Harvard
Njari, B., Cvrtila Fleck, Ž., i Kozačinski, L. (2015). 'Proizvodnja ždrebećih kobasica', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVII(2), str. 152-155. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/138247 (Datum pristupa: 24.07.2019.)
Vancouver
Njari B, Cvrtila Fleck Ž, Kozačinski L. Proizvodnja ždrebećih kobasica. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2015 [pristupljeno 24.07.2019.];XVII(2):152-155. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/138247
IEEE
B. Njari, Ž. Cvrtila Fleck i L. Kozačinski, "Proizvodnja ždrebećih kobasica", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XVII, br. 2, str. 152-155, 2015. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/138247. [Citirano: 24.07.2019.]
Puni tekst: engleski, pdf (134 KB) str. 172-174 preuzimanja: 106* citiraj
APA 6th Edition
Njari, B., Cvrtila Fleck, Ž. i Kozačinski, L. (2015). Production of foal dry-cured sausages in Croatia. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVII (2), 172-174. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/138247
MLA 8th Edition
Njari, Bela, et al. "Production of foal dry-cured sausages in Croatia." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XVII, br. 2, 2015, str. 172-174. https://hrcak.srce.hr/138247. Citirano 24.07.2019.
Chicago 17th Edition
Njari, Bela, Željka Cvrtila Fleck i Lidija Kozačinski. "Production of foal dry-cured sausages in Croatia." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XVII, br. 2 (2015): 172-174. https://hrcak.srce.hr/138247
Harvard
Njari, B., Cvrtila Fleck, Ž., i Kozačinski, L. (2015). 'Production of foal dry-cured sausages in Croatia', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVII(2), str. 172-174. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/138247 (Datum pristupa: 24.07.2019.)
Vancouver
Njari B, Cvrtila Fleck Ž, Kozačinski L. Production of foal dry-cured sausages in Croatia. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2015 [pristupljeno 24.07.2019.];XVII(2):172-174. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/138247
IEEE
B. Njari, Ž. Cvrtila Fleck i L. Kozačinski, "Production of foal dry-cured sausages in Croatia", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XVII, br. 2, str. 172-174, 2015. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/138247. [Citirano: 24.07.2019.]

Sažetak
U radu je opisan tehnološki proces proizvodnje ždrebeće kobasice koja se tradicionalno proizvodi u Republici Hrvatskoj u okolici Zagreba
(Kloštar Ivanić). U proizvodnji se koristi meso ždrebadi starosti 22-24 mjeseci i čvrsto masno tkivo svinja u omjeru 90% : 10%. Tradicionalni
način proizvodnje u obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu pokazao je određene prednosti u odnosu na proizvodni objekt manjeg
opsega rada (mesoprerađivački obrt).

Ključne riječi
ždrebeća kobasica; tehnološki proces proizvodnje

Hrčak ID: 138247

URI
https://hrcak.srce.hr/138247

[engleski] [njemački] [talijanski] [španjolski]

Posjeta: 491 *