hrcak mascot   Srce   HID

Preliminary communication

KULTURA TURISTIČKE DJELATNOSTI U SLOVENSKOM PORTOROŽU: KOMPARATIVNA ANALIZA

Iris Mrđa ; Admiral d.o.o.
Metod Šuligoj   ORCID icon orcid.org/0000-0001-8877-6388 ; Univerza na Primorskem

Fulltext: croatian, pdf (316 KB) pages 105-124 downloads: 201* cite
APA 6th Edition
Mrđa, I. & Šuligoj, M. (2016). KULTURA TURISTIČKE DJELATNOSTI U SLOVENSKOM PORTOROŽU: KOMPARATIVNA ANALIZA. Ekonomska misao i praksa, (1), 105-124. Retrieved from https://hrcak.srce.hr/160052
MLA 8th Edition
Mrđa, Iris and Metod Šuligoj. "KULTURA TURISTIČKE DJELATNOSTI U SLOVENSKOM PORTOROŽU: KOMPARATIVNA ANALIZA." Ekonomska misao i praksa, vol. , no. 1, 2016, pp. 105-124. https://hrcak.srce.hr/160052. Accessed 22 Jan. 2020.
Chicago 17th Edition
Mrđa, Iris and Metod Šuligoj. "KULTURA TURISTIČKE DJELATNOSTI U SLOVENSKOM PORTOROŽU: KOMPARATIVNA ANALIZA." Ekonomska misao i praksa , no. 1 (2016): 105-124. https://hrcak.srce.hr/160052
Harvard
Mrđa, I., and Šuligoj, M. (2016). 'KULTURA TURISTIČKE DJELATNOSTI U SLOVENSKOM PORTOROŽU: KOMPARATIVNA ANALIZA', Ekonomska misao i praksa, (1), pp. 105-124. Available at: https://hrcak.srce.hr/160052 (Accessed 22 January 2020)
Vancouver
Mrđa I, Šuligoj M. KULTURA TURISTIČKE DJELATNOSTI U SLOVENSKOM PORTOROŽU: KOMPARATIVNA ANALIZA. Ekonomska misao i praksa [Internet]. 2016 [cited 2020 January 22];(1):105-124. Available from: https://hrcak.srce.hr/160052
IEEE
I. Mrđa and M. Šuligoj, "KULTURA TURISTIČKE DJELATNOSTI U SLOVENSKOM PORTOROŽU: KOMPARATIVNA ANALIZA", Ekonomska misao i praksa, vol., no. 1, pp. 105-124, 2016. [Online]. Available: https://hrcak.srce.hr/160052. [Accessed: 22 January 2020]

Abstracts
U danom istraživanju proučavamo (organizacijsku) kulturu turističke djelatnosti destinacije Portorož (Slovenija). U prvom dijelu predstavljamo teoriju na području organizacijske kulture, kulture djelatnosti te turističke organizacijske kulture hrvatskih, slovenskih i stranih autora. U drugom se dijelu posvećujemo vlastitom istraživanju gdje cjelovito proučavamo (organizacijsku) kulturu djelatnosti, koju čine sljedeće djelatnosti: hotelijerstvo, ugostiteljstvo, kockarnice i turističke agencije. Za potrebe usporedbe djelatnosti upotrijebili smo neparametarske testove: Kruskal-Wallis te dodatno Kruskal-Wallis 1-way ANOVA (k samples) test. Najznačajnije razlike pokazale su se između kockarnica i turističkih agencija (u osam tvrdnji od ukupnih jedanaest), dok ih se najmanje može uočiti između hotelijerstva i ugostiteljstva (kod jedne tvrdnje).

Keywords
turizam; organizacijska kultura; organizacijska kultura djelatnosti; destinacija

Hrčak ID: 160052

URI
https://hrcak.srce.hr/160052

Visits: 358 *