hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

Organska vs. konvencionalna proizvodnja

Tea Šakota ; Anturija d.o.o.

Puni tekst: hrvatski, pdf (293 KB) str. 50-54 preuzimanja: 1.966* citiraj
APA 6th Edition
Šakota, T. (2016). Organska vs. konvencionalna proizvodnja. Glasnik Zaštite Bilja, 39 (4), 50-54. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/162004
MLA 8th Edition
Šakota, Tea. "Organska vs. konvencionalna proizvodnja." Glasnik Zaštite Bilja, vol. 39, br. 4, 2016, str. 50-54. https://hrcak.srce.hr/162004. Citirano 17.10.2021.
Chicago 17th Edition
Šakota, Tea. "Organska vs. konvencionalna proizvodnja." Glasnik Zaštite Bilja 39, br. 4 (2016): 50-54. https://hrcak.srce.hr/162004
Harvard
Šakota, T. (2016). 'Organska vs. konvencionalna proizvodnja', Glasnik Zaštite Bilja, 39(4), str. 50-54. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/162004 (Datum pristupa: 17.10.2021.)
Vancouver
Šakota T. Organska vs. konvencionalna proizvodnja. Glasnik Zaštite Bilja [Internet]. 2016 [pristupljeno 17.10.2021.];39(4):50-54. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/162004
IEEE
T. Šakota, "Organska vs. konvencionalna proizvodnja", Glasnik Zaštite Bilja, vol.39, br. 4, str. 50-54, 2016. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/162004. [Citirano: 17.10.2021.]

Sažetak
Posljednjih godina poljoprivredni proizvođači sve više primjenjuju organsku proizvodnju bilja. Sukladno njihovim potrebama na tržištu se pojavljuju raznovrsni proizvodi koji prate takav način proizvodnje hrane.
Primjena humusne i fulvinske kiseline ili morskih algi u gnojidbi biljaka te korištenje Neem ulja u zaštiti od štetnih organizama pokazuju da se visoki i stabilni prinosi mogu ostvariti korištenjem ekološki prihvatljivih
proizvoda.

Ključne riječi
organska proizvodnja bilja; humusna i fulvinska kiselina; morske alge; Neem ulje

Hrčak ID: 162004

URI
https://hrcak.srce.hr/162004

[engleski]

Posjeta: 2.328 *