hrcak mascot   Srce   HID

Kratko priopćenje

The effect of ochratoxin a in feed on the blood content of lipids and proteins in chickens

V. Rupić ; Fakultet poljoprivrednih znanosti, Zagreb
B. Liker ; Fakultet poljoprivrednih znanosti, Zagreb
S. Mužic ; Fakultet poljoprivrednih znanosti, Zagreb
Č. Bogdanić ; Fakultet poljoprivrednih znanosti, Zagreb
I. Balzer ; Fakultet poljoprivrednih znanosti, Zagreb

Puni tekst: hrvatski, pdf (5 MB) str. 139-144 preuzimanja: 57* citiraj
APA 6th Edition
Rupić, V., Liker, B., Mužic, S., Bogdanić, Č. i Balzer, I. (1978). Utjecaj ohratoksina a na masti i bjelančevine krvne plazme u pilića. Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, 29 (2), 139-144. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/162189
MLA 8th Edition
Rupić, V., et al. "Utjecaj ohratoksina a na masti i bjelančevine krvne plazme u pilića." Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, vol. 29, br. 2, 1978, str. 139-144. https://hrcak.srce.hr/162189. Citirano 24.09.2020.
Chicago 17th Edition
Rupić, V., B. Liker, S. Mužic, Č. Bogdanić i I. Balzer. "Utjecaj ohratoksina a na masti i bjelančevine krvne plazme u pilića." Arhiv za higijenu rada i toksikologiju 29, br. 2 (1978): 139-144. https://hrcak.srce.hr/162189
Harvard
Rupić, V., et al. (1978). 'Utjecaj ohratoksina a na masti i bjelančevine krvne plazme u pilića', Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, 29(2), str. 139-144. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/162189 (Datum pristupa: 24.09.2020.)
Vancouver
Rupić V, Liker B, Mužic S, Bogdanić Č, Balzer I. Utjecaj ohratoksina a na masti i bjelančevine krvne plazme u pilića. Arh Hig Rada Toksikol. [Internet]. 1978 [pristupljeno 24.09.2020.];29(2):139-144. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/162189
IEEE
V. Rupić, B. Liker, S. Mužic, Č. Bogdanić i I. Balzer, "Utjecaj ohratoksina a na masti i bjelančevine krvne plazme u pilića", Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, vol.29, br. 2, str. 139-144, 1978. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/162189. [Citirano: 24.09.2020.]

Sažetak
The effect of ochratoxin A in the feed on the concentration of total lipids, total proteins and albumin, and on the concentration of alpha1, alpha2, beta and gamma globulins in the blood plasma of chickens was investigated. The chickens of the control group were fed with a commercial feed, the chickens of the second group received the same feed mixed with 0.5 ppm ochratoxin A and those of the third the same feed with 5.0 ppm ochratoxin A. After 56 days the concentration of 0.5 ppm ochratoxin A provoked a higher content of total lipids and total proteins in blood plasma. The concentration of 5.0 ppm ochratoxin A in feed reduced the content of total lipids, total proteins and albumin. The concentration of 5.0 ppm ochratoxin A reduced the content of alpha1, alpha2, beta and gamma globulins in the blood plasma of chickens.

Hrčak ID: 162189

URI
https://hrcak.srce.hr/162189

[hrvatski]

Posjeta: 139 *