hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

UTJECAJ RAZLIČITE RAZINE PROTEINA NA TOV JANJADI

Zlatko Steiner ; Poljoprivredni fakultet, Osijek,Republika Hrvatska
Tomo Rastija ; Poljoprivredni fakultet, Osijek,Republika Hrvatska
Matija Domaćinović ; Poljoprivredni fakultet, Osijek,Republika Hrvatska
Mirjana Baban ; Poljoprivredni fakultet, Osijek,Republika Hrvatska
Franjo Ivanković ; IPK Osijek, Republika Hrvatska
Ivan Čatipović ; PIK Belje, Republika Hrvatska

Puni tekst: hrvatski, pdf (586 KB) str. 279-282 preuzimanja: 51* citiraj
APA 6th Edition
Steiner, Z., Rastija, T., Domaćinović, M., Baban, M., Ivanković, F. i Čatipović, I. (1991). UTJECAJ RAZLIČITE RAZINE PROTEINA NA TOV JANJADI. Stočarstvo, 45 (9-10), 279-282. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/162294
MLA 8th Edition
Steiner, Zlatko, et al. "UTJECAJ RAZLIČITE RAZINE PROTEINA NA TOV JANJADI." Stočarstvo, vol. 45, br. 9-10, 1991, str. 279-282. https://hrcak.srce.hr/162294. Citirano 05.04.2020.
Chicago 17th Edition
Steiner, Zlatko, Tomo Rastija, Matija Domaćinović, Mirjana Baban, Franjo Ivanković i Ivan Čatipović. "UTJECAJ RAZLIČITE RAZINE PROTEINA NA TOV JANJADI." Stočarstvo 45, br. 9-10 (1991): 279-282. https://hrcak.srce.hr/162294
Harvard
Steiner, Z., et al. (1991). 'UTJECAJ RAZLIČITE RAZINE PROTEINA NA TOV JANJADI', Stočarstvo, 45(9-10), str. 279-282. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/162294 (Datum pristupa: 05.04.2020.)
Vancouver
Steiner Z, Rastija T, Domaćinović M, Baban M, Ivanković F, Čatipović I. UTJECAJ RAZLIČITE RAZINE PROTEINA NA TOV JANJADI. Stočarstvo [Internet]. 1991 [pristupljeno 05.04.2020.];45(9-10):279-282. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/162294
IEEE
Z. Steiner, T. Rastija, M. Domaćinović, M. Baban, F. Ivanković i I. Čatipović, "UTJECAJ RAZLIČITE RAZINE PROTEINA NA TOV JANJADI", Stočarstvo, vol.45, br. 9-10, str. 279-282, 1991. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/162294. [Citirano: 05.04.2020.]

Sažetak
Nakon odbića u starosti od 2 do 2,5 mjeseca 51 janje pasmine
würtemberg podijeljeno je u tri grupe. Kontrolna grupa hranjena je
standardnom smjesom s 14% sirovih proteina, a dvije pokusne grupe
s 18% sirovih proteina u smjesi. Viša razina proteina rezultirala je
povećanim dnevnim prirastom - kontrola 261 g, pokusne grupe 321 i
333 g, te smanjenim utroškom energije za 30% i probavljivih proteina
za 13% za jedinicu prirasta u odnosu na kontrolnu grupu.

Hrčak ID: 162294

URI
https://hrcak.srce.hr/162294

[engleski]

Posjeta: 127 *