hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

ISTRAŽIVANJE KAKVOĆE GOVEĐEG MESA NA LINIJI KLANJA

Bela Njari ; Veterinarski fakultet, Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Zagreb, Republika Hrvatska
Josip Živković ; Veterinarski fakultet, Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica, Zagreb, Republika Hrvatska
Ante Borić ; "Euroinspekt", Zagreb, Republika Hrvatska

Puni tekst: hrvatski, pdf (1 MB) str. 95-101 preuzimanja: 149* citiraj
APA 6th Edition
Njari, B., Živković, J. i Borić, A. (1992). ISTRAŽIVANJE KAKVOĆE GOVEĐEG MESA NA LINIJI KLANJA. Stočarstvo, 46 (3-4), 95-101. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/162417
MLA 8th Edition
Njari, Bela, et al. "ISTRAŽIVANJE KAKVOĆE GOVEĐEG MESA NA LINIJI KLANJA." Stočarstvo, vol. 46, br. 3-4, 1992, str. 95-101. https://hrcak.srce.hr/162417. Citirano 20.02.2020.
Chicago 17th Edition
Njari, Bela, Josip Živković i Ante Borić. "ISTRAŽIVANJE KAKVOĆE GOVEĐEG MESA NA LINIJI KLANJA." Stočarstvo 46, br. 3-4 (1992): 95-101. https://hrcak.srce.hr/162417
Harvard
Njari, B., Živković, J., i Borić, A. (1992). 'ISTRAŽIVANJE KAKVOĆE GOVEĐEG MESA NA LINIJI KLANJA', Stočarstvo, 46(3-4), str. 95-101. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/162417 (Datum pristupa: 20.02.2020.)
Vancouver
Njari B, Živković J, Borić A. ISTRAŽIVANJE KAKVOĆE GOVEĐEG MESA NA LINIJI KLANJA. Stočarstvo [Internet]. 1992 [pristupljeno 20.02.2020.];46(3-4):95-101. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/162417
IEEE
B. Njari, J. Živković i A. Borić, "ISTRAŽIVANJE KAKVOĆE GOVEĐEG MESA NA LINIJI KLANJA", Stočarstvo, vol.46, br. 3-4, str. 95-101, 1992. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/162417. [Citirano: 20.02.2020.]

Sažetak
Analizirani su rezultati ocjene kakvoće i klasifikacije trupova goveda na liniji klanja u jednoj većoj industrijskoj klaonici u Republici Hrvatskoj u periodu od 1986. - 1990. godine. Propisanoj klasifikaciji podvrgnuto je 80.761 goveda i to 4.533 teleta (5,64% ), 62,986 junadi (77,99%) i 13.222 odrasla goveda ( 16.37 %). Najveći broj telećih trupova razvrstan je u II. klasu (82,93 %), dok su polovice trupova junadi i odraslih goveda ocijenjene I klasom u 90,12 % odnosno 70,82% slučajeva. Propisani postupci ocjene katvodće mesa goveda na liniji klanja u velikoj su mjeri subjektivni, pa ih valja nadopuniti nekim objektivnim pokazateljima kakvoće.

Hrčak ID: 162417

URI
https://hrcak.srce.hr/162417

[engleski]

Posjeta: 220 *