hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

UTJECAJ NEKIH NEGENETSKIH ČIMBENIKA NA LAKTACIJU KRAVA 3.Utjecaj na perzistenciju, vrh proizvodnje i vrijeme pojave vrha

Ivan Jakopović ; Poljoprivredni centar Hravtske- Stočarski selekcijski centar Zagreb, Zagreb, Republika Hrvatska

Puni tekst: hrvatski, pdf (1 MB) str. 187-195 preuzimanja: 54* citiraj
APA 6th Edition
Jakopović, I. (1993). UTJECAJ NEKIH NEGENETSKIH ČIMBENIKA NA LAKTACIJU KRAVA 3.Utjecaj na perzistenciju, vrh proizvodnje i vrijeme pojave vrha. Stočarstvo, 47 (5-6), 187-195. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/162610
MLA 8th Edition
Jakopović, Ivan. "UTJECAJ NEKIH NEGENETSKIH ČIMBENIKA NA LAKTACIJU KRAVA 3.Utjecaj na perzistenciju, vrh proizvodnje i vrijeme pojave vrha." Stočarstvo, vol. 47, br. 5-6, 1993, str. 187-195. https://hrcak.srce.hr/162610. Citirano 07.04.2020.
Chicago 17th Edition
Jakopović, Ivan. "UTJECAJ NEKIH NEGENETSKIH ČIMBENIKA NA LAKTACIJU KRAVA 3.Utjecaj na perzistenciju, vrh proizvodnje i vrijeme pojave vrha." Stočarstvo 47, br. 5-6 (1993): 187-195. https://hrcak.srce.hr/162610
Harvard
Jakopović, I. (1993). 'UTJECAJ NEKIH NEGENETSKIH ČIMBENIKA NA LAKTACIJU KRAVA 3.Utjecaj na perzistenciju, vrh proizvodnje i vrijeme pojave vrha', Stočarstvo, 47(5-6), str. 187-195. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/162610 (Datum pristupa: 07.04.2020.)
Vancouver
Jakopović I. UTJECAJ NEKIH NEGENETSKIH ČIMBENIKA NA LAKTACIJU KRAVA 3.Utjecaj na perzistenciju, vrh proizvodnje i vrijeme pojave vrha. Stočarstvo [Internet]. 1993 [pristupljeno 07.04.2020.];47(5-6):187-195. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/162610
IEEE
I. Jakopović, "UTJECAJ NEKIH NEGENETSKIH ČIMBENIKA NA LAKTACIJU KRAVA 3.Utjecaj na perzistenciju, vrh proizvodnje i vrijeme pojave vrha", Stočarstvo, vol.47, br. 5-6, str. 187-195, 1993. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/162610. [Citirano: 07.04.2020.]

Sažetak
Izračun perzistencije, vrha proizvodnje i vremena pojave vrha obavljen je na podacima laktacija-krivulja koristeći se transformacijama osnovnog Woodovog modela definicije toka laktacije gama funkcijom. Dobivene vrijednosti za perzistenciju 62,8681, vrh proizvodnje 28,0844 kg te za vrijeme pojave vrha 5,2067 tjedana laktacije su očekivane. Analizom varijance utvrđena je signifikantnost utjecaja pojedinog vanjskog čimbenika (paritet, sezona, servisno razdoblje i razina iskorištavanja stada) na vrijednost ovih parametara. Isto tako utvrđena je signifikantnost utjecaja razreda pojedinog čimbenika na ove vrijednosti. Izračunavanjem korelativnih veza između ovih parametara te parametara toka laktacije a, b i c utvrđen je njihov međusobni odnos.

Hrčak ID: 162610

URI
https://hrcak.srce.hr/162610

[engleski]

Posjeta: 114 *