Skoči na glavni sadržaj

Pregledni rad

AKTUALNOSTI U HRANIDBI PREŽIVAČA

Darko Grbeša ; Agronomski fakultet, Zavod za hranidbu domaćih životinja, Zagreb, Republika Hrvatska


Puni tekst: hrvatski pdf 1.877 Kb

str. 233-243

preuzimanja: 673

citiraj


Sažetak

U ovom se radu raspravlja o ulozi mikrobioloških procesa u buragur u hranidbi preživača. Govori se o primjeni novih spoznaja u optimalizaciii iskorištenja konačnih produkata probave (hlapivih masnih kiselina i minarala u buragu; glukoze, aminokiselina i masnih kiselina u tankom crijevu, amonijaka i plinova u buragu) u praktičnoj hranidbi poligastričnih životinja. Iznose se mogući pravci primjene dostignuća biotehnologije u pospješenju primijenjiosti hranjivih tvari.

Ključne riječi

Hrčak ID:

162622

URI

https://hrcak.srce.hr/162622

Datum izdavanja:

28.7.1993.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.118 *