hrcak mascot   Srce   HID

Pregledni rad

AKTUALNOSTI U HRANIDBI PREŽIVAČA

Darko Grbeša ; Agronomski fakultet, Zavod za hranidbu domaćih životinja, Zagreb, Republika Hrvatska

Puni tekst: hrvatski, pdf (2 MB) str. 233-243 preuzimanja: 163* citiraj
APA 6th Edition
Grbeša, D. (1993). AKTUALNOSTI U HRANIDBI PREŽIVAČA. Stočarstvo, 47 (5-6), 233-243. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/162622
MLA 8th Edition
Grbeša, Darko. "AKTUALNOSTI U HRANIDBI PREŽIVAČA." Stočarstvo, vol. 47, br. 5-6, 1993, str. 233-243. https://hrcak.srce.hr/162622. Citirano 29.03.2020.
Chicago 17th Edition
Grbeša, Darko. "AKTUALNOSTI U HRANIDBI PREŽIVAČA." Stočarstvo 47, br. 5-6 (1993): 233-243. https://hrcak.srce.hr/162622
Harvard
Grbeša, D. (1993). 'AKTUALNOSTI U HRANIDBI PREŽIVAČA', Stočarstvo, 47(5-6), str. 233-243. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/162622 (Datum pristupa: 29.03.2020.)
Vancouver
Grbeša D. AKTUALNOSTI U HRANIDBI PREŽIVAČA. Stočarstvo [Internet]. 1993 [pristupljeno 29.03.2020.];47(5-6):233-243. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/162622
IEEE
D. Grbeša, "AKTUALNOSTI U HRANIDBI PREŽIVAČA", Stočarstvo, vol.47, br. 5-6, str. 233-243, 1993. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/162622. [Citirano: 29.03.2020.]

Sažetak
U ovom se radu raspravlja o ulozi mikrobioloških procesa u buragur u hranidbi preživača. Govori se o primjeni novih spoznaja u optimalizaciii iskorištenja konačnih produkata probave (hlapivih masnih kiselina i minarala u buragu; glukoze, aminokiselina i masnih kiselina u tankom crijevu, amonijaka i plinova u buragu) u praktičnoj hranidbi poligastričnih životinja. Iznose se mogući pravci primjene dostignuća biotehnologije u pospješenju primijenjiosti hranjivih tvari.

Hrčak ID: 162622

URI
https://hrcak.srce.hr/162622

[engleski]

Posjeta: 239 *