hrcak mascot   Srce   HID

Stručni rad

KOZJE VLAKNO - KAŠMIR

Vesna Pavić ; Agronomski fakultet, Zavod za specijalno stočarstvo, Zagreb, Republika Hrvatska
Boro Mioč ; Agronomski fakultet, Zavod za specijalno stočarstvo, Zagreb, Republika Hrvatska

Puni tekst: hrvatski, pdf (1017 KB) str. 225-260 preuzimanja: 78* citiraj
APA 6th Edition
Pavić, V. i Mioč, B. (1993). KOZJE VLAKNO - KAŠMIR. Stočarstvo, 47 (5-6), 225-260. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/162624
MLA 8th Edition
Pavić, Vesna i Boro Mioč. "KOZJE VLAKNO - KAŠMIR." Stočarstvo, vol. 47, br. 5-6, 1993, str. 225-260. https://hrcak.srce.hr/162624. Citirano 28.03.2020.
Chicago 17th Edition
Pavić, Vesna i Boro Mioč. "KOZJE VLAKNO - KAŠMIR." Stočarstvo 47, br. 5-6 (1993): 225-260. https://hrcak.srce.hr/162624
Harvard
Pavić, V., i Mioč, B. (1993). 'KOZJE VLAKNO - KAŠMIR', Stočarstvo, 47(5-6), str. 225-260. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/162624 (Datum pristupa: 28.03.2020.)
Vancouver
Pavić V, Mioč B. KOZJE VLAKNO - KAŠMIR. Stočarstvo [Internet]. 1993 [pristupljeno 28.03.2020.];47(5-6):225-260. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/162624
IEEE
V. Pavić i B. Mioč, "KOZJE VLAKNO - KAŠMIR", Stočarstvo, vol.47, br. 5-6, str. 225-260, 1993. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/162624. [Citirano: 28.03.2020.]

Sažetak
U ovome radu navedene su osnovne karakteristike kašmirskog vlakna, proizvodnja i čimbenici koji na nju utječu, kao i veza između plodonosti i proizvodnje kašmira. Najvažnije karakteristike proizvoda ovoga vlakna (odjeće) jesu: finoća i toplina, lagana su, te visoke cijene. Osim genetskog čimbenika, smatra se da visina proizvodnje (masa runa), te kvaliteta ovise o pragenetskim čimbenicima: dobi, spolu, hranidbi i tipu poroda (samac ili dvojci). Veći selekcijiski napredak nije moguće ostvariti selekcijom koza na manji promjer niti.

Hrčak ID: 162624

URI
https://hrcak.srce.hr/162624

Posjeta: 156 *