Skoči na glavni sadržaj

Stručni rad

Proizvodnja celera u sustavu kap na kap

Dubravka Hefer ; PIK Vinkovci
Ivica Kovačić ; PIK Vinkovci
Bosiljka Božić Sumrak ; PIK Vinkovci


Puni tekst: hrvatski pdf 207 Kb

str. 66-73

preuzimanja: 264

citiraj

Puni tekst: engleski pdf 207 Kb

str. 73-73

preuzimanja: 716

citiraj


Sažetak

Celer, iako još nedovoljno zastupljeno povrće u prehrani ljudi, odlikuje se visokom nutritivnom i zdravstvenom vrijednosti.
U stalnoj utrci za postizanjem što bolje kvalitete i kvantitete te konkurentnosti proizvodnje, kontinuirano se poseže za poboljšanim načinima proizvodnje i usavršavanjem tehnologija.
Globalizacijom i otvaranjem tržišta, kulture poput celera, koje su se nekada uzgajale samo u okućnicama, postale su zanimljive za uzgoj na većim površinama i na taj način dostupne svima.

Ključne riječi

Apium graveolens; presadnice; sustav navodnjavanja kap na kap; gnojidba

Hrčak ID:

163237

URI

https://hrcak.srce.hr/163237

Datum izdavanja:

20.7.2011.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.493 *