Skoči na glavni sadržaj

Pregledni rad

Mogućnost povećanja kvalitete poljoprivrednog tla u suvremenoj poljoprivrednoj proizvodnji

Ivanka Grgić
Zvonimira Medverec Knežević
Antun Grgić


Puni tekst: hrvatski pdf 344 Kb

str. 74-77

preuzimanja: 486

citiraj

Puni tekst: engleski pdf 344 Kb

str. 77-77

preuzimanja: 127

citiraj


Sažetak

Tlo je osnovni supstrat za proizvodnju hrane o kojemu se mora voditi računa te se mora njegovati i čuvati za slijedeće generacije. Suvremena poljoprivredna proizvodnja koja traži visoke prinose i kvalitetu poljoprivrednih proizvoda bi se trebala orijentirati i na očuvanje tla od devastacije koju donosi nekontrolirana uporaba mineralnih gnojiva i zaštitnih sredstava. Na sreću postoje proizvodi koji, iako se radi o visoko profitabilnoj proizvodnji, ipak čuvaju tlo, strukturu tla i biološku raznolikost u njemu.

Ključne riječi

devastacija tla; biofiziološki aktivatori tla; biostimulatori; PRP SOL; Amalgerol; gliste; pokusi

Hrčak ID:

163238

URI

https://hrcak.srce.hr/163238

Datum izdavanja:

20.7.2011.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.090 *