Skoči na glavni sadržaj

Pregledni rad

Karbokalk u proizvodnji šećerne repe

Ivo Rešić


Puni tekst: hrvatski pdf 153 Kb

str. 146-149

preuzimanja: 217

citiraj

Puni tekst: engleski pdf 153 Kb

str. 149-149

preuzimanja: 828

citiraj


Sažetak

U intenzivnoj poljoprivredi, a uslijed prirodnih procesa i antropogenih čimbenika, većina tala proizvodnog područja šećerne repe bilježi pad pH vrijednosti tla čime se smanjuje njihov proizvodni potencijal. Korištenjem vapnenih materijala mjerom kalcifikacije popravlja se pH tla što uzrokuje pozitivne reakcije kod ostalih svojstava tla. Jedan od kvalitetnih vapnenih materijala je karbokalk koji je pokazao odlične rezultate u proizvodnji šećerne repe.

Ključne riječi

šećerna repa; pH vrijednost; karbokalk

Hrčak ID:

163418

URI

https://hrcak.srce.hr/163418

Datum izdavanja:

16.12.2009.

Podaci na drugim jezicima: engleski

Posjeta: 1.476 *