hrcak mascot   Srce   HID

Ostalo

Higijenski i tehnološki aspekti proizvodnje tradicionalnih fermentiranih kobasica u Istarskoj županiji, Hrvatska

Bratulić1 M.   ORCID icon orcid.org/0000-0001-7821-8964 ; Pol Reginex, Pazin
Cukon N. ; Ministarstvo poljoprivrede RH
Cvrtila Fleck Ž ; Ministarstvo poljoprivrede RH
Njari B. ; Sveučilište u Zagrebu, Veterinarski fakultet, Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane, Heinzelova 55, Zagreb, Croatia
Kozačinski L.   ORCID icon orcid.org/0000-0002-7534-7362 ; Sveučilište u Zagrebu, Veterinarski fakultet, Zavod za higijenu, tehnologiju i sigurnost hrane, Heinzelova 55, Zagreb, Croatia

Puni tekst: hrvatski, pdf (157 KB) str. 445-448 preuzimanja: 165* citiraj
APA 6th Edition
M., B., N., C., Ž, C.F., B., Nj. i L., K. (2015). Higijenski i tehnološki aspekti proizvodnje tradicionalnih fermentiranih kobasica u Istarskoj županiji, Hrvatska. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVII (5), 445-448. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/165026
MLA 8th Edition
M., Bratulić1, et al. "Higijenski i tehnološki aspekti proizvodnje tradicionalnih fermentiranih kobasica u Istarskoj županiji, Hrvatska." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XVII, br. 5, 2015, str. 445-448. https://hrcak.srce.hr/165026. Citirano 22.07.2019.
Chicago 17th Edition
M., Bratulić1, Cukon N., Cvrtila Fleck Ž, Njari B. i Kozačinski L.. "Higijenski i tehnološki aspekti proizvodnje tradicionalnih fermentiranih kobasica u Istarskoj županiji, Hrvatska." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XVII, br. 5 (2015): 445-448. https://hrcak.srce.hr/165026
Harvard
M., B., et al. (2015). 'Higijenski i tehnološki aspekti proizvodnje tradicionalnih fermentiranih kobasica u Istarskoj županiji, Hrvatska', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVII(5), str. 445-448. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/165026 (Datum pristupa: 22.07.2019.)
Vancouver
M. B, N. C, Ž CF, B. Nj, L. K. Higijenski i tehnološki aspekti proizvodnje tradicionalnih fermentiranih kobasica u Istarskoj županiji, Hrvatska. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2015 [pristupljeno 22.07.2019.];XVII(5):445-448. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/165026
IEEE
B. M., C. N., C.F. Ž, Nj. B. i K. L., "Higijenski i tehnološki aspekti proizvodnje tradicionalnih fermentiranih kobasica u Istarskoj županiji, Hrvatska", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XVII, br. 5, str. 445-448, 2015. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/165026. [Citirano: 22.07.2019.]
Puni tekst: engleski, pdf (144 KB) str. 477-480 preuzimanja: 62* citiraj
APA 6th Edition
M., B., N., C., Ž, C.F., B., Nj. i L., K. (2015). Hygienic and technological aspects of production of traditional fermented sausages in Istria County, Croatia. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVII (5), 477-480. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/165026
MLA 8th Edition
M., Bratulić1, et al. "Hygienic and technological aspects of production of traditional fermented sausages in Istria County, Croatia." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XVII, br. 5, 2015, str. 477-480. https://hrcak.srce.hr/165026. Citirano 22.07.2019.
Chicago 17th Edition
M., Bratulić1, Cukon N., Cvrtila Fleck Ž, Njari B. i Kozačinski L.. "Hygienic and technological aspects of production of traditional fermented sausages in Istria County, Croatia." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XVII, br. 5 (2015): 477-480. https://hrcak.srce.hr/165026
Harvard
M., B., et al. (2015). 'Hygienic and technological aspects of production of traditional fermented sausages in Istria County, Croatia', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVII(5), str. 477-480. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/165026 (Datum pristupa: 22.07.2019.)
Vancouver
M. B, N. C, Ž CF, B. Nj, L. K. Hygienic and technological aspects of production of traditional fermented sausages in Istria County, Croatia. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2015 [pristupljeno 22.07.2019.];XVII(5):477-480. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/165026
IEEE
B. M., C. N., C.F. Ž, Nj. B. i K. L., "Hygienic and technological aspects of production of traditional fermented sausages in Istria County, Croatia", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XVII, br. 5, str. 477-480, 2015. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/165026. [Citirano: 22.07.2019.]

Sažetak
U seoskim domaćinstvima na području Istre proizvode se različite vrste tradicionalnih mesnih proizvoda među koje se ubrajaju i kobasice.
Istarske kobasice su osobite kakvoće i vrijednosti te sastavni dio kulturne baštine Istre. U ovome radu opisan je proces proizvodnje istarskih
kobasica u tradicionalnim i kontroliranim uvjetima te njihove senzorne i fizikalno-kemijske karakteristike.

Ključne riječi
istarska kobasica; tradicionalna proizvodnja

Hrčak ID: 165026

URI
https://hrcak.srce.hr/165026

[engleski] [njemački] [talijanski] [španjolski]

Posjeta: 301 *