hrcak mascot   Srce   HID

Izvorni znanstveni članak

Effect of ddgs on slaughter characteristics of broilers

Mario Ronta ; Poljoprivredni fakultet u Osijeku
Matija Domaćinović ; Poljoprivredni fakultet u Osijeku
Ivana Klarić ; Poljoprivredni fakultet u Osijeku
Vedran Bertić ; Zavod za javno zdravstvo Osijek
Danijela Samac ; Poljoprivredni fakultet u Osijeku
Zvonimir Steiner ; Poljoprivredni fakultet u Osijeku

Puni tekst: engleski, pdf (163 KB) str. 530-530 preuzimanja: 92* citiraj
APA 6th Edition
Ronta, M., Domaćinović, M., Klarić, I., Bertić, V., Samac, D. i Steiner, Z. (2016). Effect of ddgs on slaughter characteristics of broilers. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVIII (6), 530-530. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/172145
MLA 8th Edition
Ronta, Mario, et al. "Effect of ddgs on slaughter characteristics of broilers." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XVIII, br. 6, 2016, str. 530-530. https://hrcak.srce.hr/172145. Citirano 26.10.2020.
Chicago 17th Edition
Ronta, Mario, Matija Domaćinović, Ivana Klarić, Vedran Bertić, Danijela Samac i Zvonimir Steiner. "Effect of ddgs on slaughter characteristics of broilers." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XVIII, br. 6 (2016): 530-530. https://hrcak.srce.hr/172145
Harvard
Ronta, M., et al. (2016). 'Effect of ddgs on slaughter characteristics of broilers', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVIII(6), str. 530-530. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/172145 (Datum pristupa: 26.10.2020.)
Vancouver
Ronta M, Domaćinović M, Klarić I, Bertić V, Samac D, Steiner Z. Effect of ddgs on slaughter characteristics of broilers. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2016 [pristupljeno 26.10.2020.];XVIII(6):530-530. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/172145
IEEE
M. Ronta, M. Domaćinović, I. Klarić, V. Bertić, D. Samac i Z. Steiner, "Effect of ddgs on slaughter characteristics of broilers", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XVIII, br. 6, str. 530-530, 2016. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/172145. [Citirano: 26.10.2020.]
Puni tekst: hrvatski, pdf (163 KB) str. 526-530 preuzimanja: 99* citiraj
APA 6th Edition
Ronta, M., Domaćinović, M., Klarić, I., Bertić, V., Samac, D. i Steiner, Z. (2016). Utjecaj ddgs-a na klaonička svojstva tovnih pilića. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVIII (6), 526-530. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/172145
MLA 8th Edition
Ronta, Mario, et al. "Utjecaj ddgs-a na klaonička svojstva tovnih pilića." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XVIII, br. 6, 2016, str. 526-530. https://hrcak.srce.hr/172145. Citirano 26.10.2020.
Chicago 17th Edition
Ronta, Mario, Matija Domaćinović, Ivana Klarić, Vedran Bertić, Danijela Samac i Zvonimir Steiner. "Utjecaj ddgs-a na klaonička svojstva tovnih pilića." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XVIII, br. 6 (2016): 526-530. https://hrcak.srce.hr/172145
Harvard
Ronta, M., et al. (2016). 'Utjecaj ddgs-a na klaonička svojstva tovnih pilića', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVIII(6), str. 526-530. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/172145 (Datum pristupa: 26.10.2020.)
Vancouver
Ronta M, Domaćinović M, Klarić I, Bertić V, Samac D, Steiner Z. Utjecaj ddgs-a na klaonička svojstva tovnih pilića. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2016 [pristupljeno 26.10.2020.];XVIII(6):526-530. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/172145
IEEE
M. Ronta, M. Domaćinović, I. Klarić, V. Bertić, D. Samac i Z. Steiner, "Utjecaj ddgs-a na klaonička svojstva tovnih pilića", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XVIII, br. 6, str. 526-530, 2016. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/172145. [Citirano: 26.10.2020.]
Puni tekst: njemački, pdf (163 KB) str. 531-531 preuzimanja: 81* citiraj
APA 6th Edition
Ronta, M., Domaćinović, M., Klarić, I., Bertić, V., Samac, D. i Steiner, Z. (2016). Auswirkung von Trockenschlempe (ddsg) auf die schlachteigenschaften von Masthähnchen. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVIII (6), 531-531. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/172145
MLA 8th Edition
Ronta, Mario, et al. "Auswirkung von Trockenschlempe (ddsg) auf die schlachteigenschaften von Masthähnchen." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XVIII, br. 6, 2016, str. 531-531. https://hrcak.srce.hr/172145. Citirano 26.10.2020.
Chicago 17th Edition
Ronta, Mario, Matija Domaćinović, Ivana Klarić, Vedran Bertić, Danijela Samac i Zvonimir Steiner. "Auswirkung von Trockenschlempe (ddsg) auf die schlachteigenschaften von Masthähnchen." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XVIII, br. 6 (2016): 531-531. https://hrcak.srce.hr/172145
Harvard
Ronta, M., et al. (2016). 'Auswirkung von Trockenschlempe (ddsg) auf die schlachteigenschaften von Masthähnchen', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVIII(6), str. 531-531. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/172145 (Datum pristupa: 26.10.2020.)
Vancouver
Ronta M, Domaćinović M, Klarić I, Bertić V, Samac D, Steiner Z. Auswirkung von Trockenschlempe (ddsg) auf die schlachteigenschaften von Masthähnchen. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2016 [pristupljeno 26.10.2020.];XVIII(6):531-531. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/172145
IEEE
M. Ronta, M. Domaćinović, I. Klarić, V. Bertić, D. Samac i Z. Steiner, "Auswirkung von Trockenschlempe (ddsg) auf die schlachteigenschaften von Masthähnchen", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XVIII, br. 6, str. 531-531, 2016. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/172145. [Citirano: 26.10.2020.]
Puni tekst: talijanski, pdf (163 KB) str. 531-531 preuzimanja: 131* citiraj
APA 6th Edition
Ronta, M., Domaćinović, M., Klarić, I., Bertić, V., Samac, D. i Steiner, Z. (2016). Incidenza del ddgs sulle proprietà di macellazione dei polli da carne. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVIII (6), 531-531. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/172145
MLA 8th Edition
Ronta, Mario, et al. "Incidenza del ddgs sulle proprietà di macellazione dei polli da carne." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XVIII, br. 6, 2016, str. 531-531. https://hrcak.srce.hr/172145. Citirano 26.10.2020.
Chicago 17th Edition
Ronta, Mario, Matija Domaćinović, Ivana Klarić, Vedran Bertić, Danijela Samac i Zvonimir Steiner. "Incidenza del ddgs sulle proprietà di macellazione dei polli da carne." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XVIII, br. 6 (2016): 531-531. https://hrcak.srce.hr/172145
Harvard
Ronta, M., et al. (2016). 'Incidenza del ddgs sulle proprietà di macellazione dei polli da carne', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVIII(6), str. 531-531. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/172145 (Datum pristupa: 26.10.2020.)
Vancouver
Ronta M, Domaćinović M, Klarić I, Bertić V, Samac D, Steiner Z. Incidenza del ddgs sulle proprietà di macellazione dei polli da carne. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2016 [pristupljeno 26.10.2020.];XVIII(6):531-531. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/172145
IEEE
M. Ronta, M. Domaćinović, I. Klarić, V. Bertić, D. Samac i Z. Steiner, "Incidenza del ddgs sulle proprietà di macellazione dei polli da carne", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XVIII, br. 6, str. 531-531, 2016. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/172145. [Citirano: 26.10.2020.]
Puni tekst: španjolski, pdf (163 KB) str. 531-531 preuzimanja: 86* citiraj
APA 6th Edition
Ronta, M., Domaćinović, M., Klarić, I., Bertić, V., Samac, D. i Steiner, Z. (2016). Influencia de los ddgs sobre las características de la canal de los pollitos de engorde. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVIII (6), 531-531. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/172145
MLA 8th Edition
Ronta, Mario, et al. "Influencia de los ddgs sobre las características de la canal de los pollitos de engorde." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol. XVIII, br. 6, 2016, str. 531-531. https://hrcak.srce.hr/172145. Citirano 26.10.2020.
Chicago 17th Edition
Ronta, Mario, Matija Domaćinović, Ivana Klarić, Vedran Bertić, Danijela Samac i Zvonimir Steiner. "Influencia de los ddgs sobre las características de la canal de los pollitos de engorde." MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu XVIII, br. 6 (2016): 531-531. https://hrcak.srce.hr/172145
Harvard
Ronta, M., et al. (2016). 'Influencia de los ddgs sobre las características de la canal de los pollitos de engorde', MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XVIII(6), str. 531-531. Preuzeto s: https://hrcak.srce.hr/172145 (Datum pristupa: 26.10.2020.)
Vancouver
Ronta M, Domaćinović M, Klarić I, Bertić V, Samac D, Steiner Z. Influencia de los ddgs sobre las características de la canal de los pollitos de engorde. MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu [Internet]. 2016 [pristupljeno 26.10.2020.];XVIII(6):531-531. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/172145
IEEE
M. Ronta, M. Domaćinović, I. Klarić, V. Bertić, D. Samac i Z. Steiner, "Influencia de los ddgs sobre las características de la canal de los pollitos de engorde", MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, vol.XVIII, br. 6, str. 531-531, 2016. [Online]. Dostupno na: https://hrcak.srce.hr/172145. [Citirano: 26.10.2020.]

Sažetak
The aim of the study was to determine the effect of different concentrations of DDGS in broiler feed mixture on slaughter characteristics of broilers (Cobb 500). The research focused on three groups of broilers (40 per group) and lasted for 42 days. We added 15 % of DDGS to the feed mixture of group P1 and 25 % of DDGS to the feed mixture of group P2. Compared to group P2, broilers in group K showed higher values of statistically significant (P < 0.05) body mass and higher statistically significant (P < 0.01) values than group P1. The yield of broilers in group P1 was statistically significantly lower (P < 0.05) than the yield of broilers in group P2 and statistically significantly lower (P < 0.01) from broilers in group K, although we determined a statistically significant difference (P < 0.05) between groups P1 and P2, in favour of group P2. A statistically significant difference for more valuable parts of carcass was determined for the relative proportion of broiler breast, wherein experimental group P1 had the lowest value with a lower statistically significant (P < 0.05) value than control group K and a lower statistically very significant difference than experimental group P2 (P < 0.01). In the analysis of colour, group K had a higher statistically very significant (P <0.01) L* value than group P1 and a higher statistically significant (P < 0.05) value than group P2. Such higher statistically significant (P < 0.05) value recorded for group K, relative to value recorded for group P1, was determined for attribute a*. We recorded a higher statistically very significant (P < 0.01) value of attribute L* for meat colour in group P1, than in groups K and P2.

Ključne riječi
broilers; fattening; DDGS; pH; colour

Hrčak ID: 172145

URI
https://hrcak.srce.hr/172145

[hrvatski] [njemački] [talijanski] [španjolski]

Posjeta: 757 *